Συρία: «Απελευθερώθηκαν» εκατοντάδες πολιτικοί κρατούμενοι

Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011 13:36
UPD:15:47
A- A A+

Περισσότερους από 200 πολιτικούς κρατούμενους, στην πλειοψηφία τους ισλαμιστές, απελευθέρωσαν οι συριακές αρχές, όπως δήλωσε ο Ράμι Αμπντελραχμάν, διευθυντής του συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, με έδρα το Λονδίνο.

«Οι συριακές αρχές άφησαν χθες το βράδυ ελεύθερους περισσότερους από 200 ανθρώπους στη φυλακή Σεντνάγια, στην πλειοψηφία τους ισλαμιστές, αφού υπέγραψαν αίτημα για την απελευθέρωσή τους», δήλωσε τηλεφωνικώς ο Αμπντελραχμάν.

Όπως διευκρίνισε, για την απελευθέρωση αυτή τον ενημέρωσε η Σύρια δικηγόρος και υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Κιρίν Χούρι.

H κίνηση αυτή της Συρίας έρχεται μια ημέρα μετά την καταδίκη των αιματηρών επεισοδίων της Παρασκευής από τις ΗΠΑ και τον ΟΗΕ.

Σφοδροί πυροβολισμοί ακούστηκαν την Παρασκευή κατά τη διάρκεια αντικαθεστωτικής διαδήλωσης στην πόλη Ντεραά της Συρίας.

Παράλληλα, αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε το Aλ Τζαζίρα ότι τουλάχιστον 20 διαδηλωτές έπεσαν νεκροί από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας σε πόλη κοντά στην Ντεράα.

Νωρίτερα οι δυνάμεις ασφαλείας διέλυσαν συγκέντρωση και συνέλαβαν δεκάδες άτομα που διαδήλωναν στο κέντρο της Δαμασκού μετά την προσευχή της Παρασκευής σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους διαδηλωτές στην Ντεράα, όπου τις τελευταίες μέρες πραγματοποιούνται διαδηλώσεις άνευ προηγουμένου κατά του κυβερνώντος κόμματος Μπαάθ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή