Πρ. Euro 2012: Ξεκούραστα Γερμανοί και Αγγλοι

Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011 00:34
A- A A+

Εύκολες νίκες πέτυχαν Αγγλία και Γερμανία κόντρα σε Ουαλία και Καζακστάν αντίστοιχα για τα προκριματικά του Euro 2012. Αντιθέτως, βαθμούς πέταξαν οι Ρώσοι.

Αναλυτικά όλοι οι όμιλοι:

Group A

Όπως αναμενόταν, η Γερμανία δεν συνάντησε το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στο Καζακστάν το οποίο κέρδισε με 4-0. O Κλόζε άνοιξε το σκορ στο 3ο λεπτό και το έκλεισε στο 88’, ενώ ο Μίλερ σκόραρε άλλες δύο φορές μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Τα «πάντσερ» πέτυχαν την πέμπτη νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια του ομίλου και το μόνο ενδιαφέρον που υπάρχει είναι πότε θα εξασφαλίσουν και τυπικά την πρώτη θέση και την πρόκριση στα τελικά του Euro.

Τα αποτελέσματα:

Παρασκευή (25/03)

Αυστρία-Βέλγιο 0-2 (6, 50' Βίτσελ)

Σάββατο (26/03)

Γερμανία-Καζακστάν 4-0 (3’, 88’ Κλόζε, 25’, 43 Μίλερ)

Η βαθμολογία (5 αγώνες)

1. Γερμανία 15

2. Βέλγιο 7

3. Αυστρία 7 (4 αγώνες)

4. Τουρκία 6 (4 αγώνες)

5. Αζερμπαϊτζάν 3 (3 αγώνες)

6. Καζακστάν 0

Η επόμενη αγωνιστική (29/03)

Τουρκία-Αυστρία

Βέλγιο-Αζερμπαϊτζάν

Group B

Δεν κατάφερε να πάει το διπλό που θα την κρατούσε στην πρώτη θέση των προκριματικώ του Euro 2012 η Ρωσία, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Αρμενία στο Γερεβάν. Η ομάδα του Ντικ Αντβοκαατ παρότι είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Αρμενίας, που βρίσκεται πλέον στην τέταρτη θέση του γκρουπ. Το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδως και όλα παραμένουν ανοικτά ενόψει της συνέχειας.

Δεν είπε όχι στην ισοπαλία-δώρο της Αρμενίας με την Ρωσία η Σλοβακία και με τη νίκη της στην Ανδόρα (0-1) πέρασε (μαζί με τους Ρώσους και τους Ιρλανδούς) στην πρώτη θέση του δεύτερου ομίλου. Οι παίκτες του Βλάντιμιρ Βάις επικράτησαν με γκολ του Σέμπο στο 21' και δείχνουν έτοιμοι για ένα ακόμα μεγάλο ραντεβού, μετά την παρουσία τους στο μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής το καλοκαίρι.

Φωτιά για τα καλά έβαλε στον δεύτερο όμιλο η Ιρλανδία, η οποία κέρδισε 2-1 εντός έδρας τα Σκόπια και έφτασε τους δέκα βαθμούς, όσους έχουν Ρωσία και Σλοβακία. Οι γηπεδούχοι πήραν σημαντικό προβάδισμα από το πρώτο κομμάτι του αγώνα χάρη στα γκολ των ΜακΓκίντι (2') και Κιν (21') και παρότι ο Τριτσκόφσκι μείωσε με τη λήξη του πρώτου μέρους (45') κράτησαν το αποτέλεσμα οδηγώντας το γκρουπ σε τριπλή ισοβαθμία.

Τα αποτελέσματα

Αρμενία-Ρωσία 0-0

Ανδόρα-Σλοβακία 0-1 (21' Σέμπο)

Ιρλανδία-Σκόπια 2-1 (2' ΜακΓκίντι, 21' Κιν - 45' Τριτσκόφσκι)

Η βαθμολογία

(5 αγώνες)

1. Σλοβακία 10

2. Ρωσία 10

3. Ιρλανδία 10

4. Αρμενία 8

5. Σκόπια 4

6. Ανδόρα 0

Επόμενη αγωνιστική (04/06)

Σλοβακία-Ανδόρα

Ρωσία-Αρμενία

Σκόπια-Ιρλανδία

Group D

Σημαντική νίκη (2-1) που της δίνει τη δυνατότητα να κρατηθεί κοντά στην πρώτες θέσεις του τέταρτου ομίλου πέτυχε η Βοσνία/Ερζεγοβίνη σε βάρος της Ρουμανίας, που συνεχίζει να απογοητεύει και παραμένει χωρίς νίκη. Η ομάδα του Σάφετ Σούσιτς αν και βρέθηκε να χάνει στο πρώτο μέρος από το γκολ του Τσιπριάν Μαρικά (29'), είχε σε καλή μερά τα μεγάλα της επιθετικά όπλα, γύρισε το ματς και έφτασε τους επτά βαθμούς σε τέσσερις αγώνες, ενώ η πρωτοπόρος, Γαλλία, με παιχνίδι περισσότερο έχει δώδεκα. Στο 63' ο Ιμπίσεβιτς έφερε το ματς που έγινε στην πόλη Ζενίκα στα ίσα (1-1) και ο Τζέκο στο 83' χάρισε την πολύτιμη νίκη με 2-1.

Στα Τίρανα έλαβε τέλος το άηττητο σερί της Λευκορωσίας στον τέταρτο όμιλο των προκριματικών καθώς ηττήθηκε 1-0 από την Αλβανία, η οποία την έπιασε στους 8 βαθμούς και την δεύτερη θέση του πίνακα. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν το δεύτερο τρίποντο στον όμιλο χάρη σε γκολ του Χαμντί Σαλίχι στο 62'.

Τα αποτελέσματα

Παρασκευή (25/03)

Λουξεμβούργο-Γαλλία 0-2 (28' Μεξές, 72' Γκουρκίφ)

Σάββατο (26/03)

Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Ρουμανία 2-1 (63' Ιμπίσεβιτς, 83' Τζέκο - 29' Μαρικά)

Αλβανία-Λευκορωσία 1-0 (62' Σαλίχι)

Η βαθμολογία

(5 αγώνες)

1. Γαλλία 12

2. Αλβανία 8

3. Λευκορωσία 8

4. Βοσνία/Ερζεγοβίνη 7*

5. Ρουμανία 2*

6. Λουξεμβούργο 1

Οι ομάδες με * έχουν παιχνίδι λιγότερο.

Επόμενη αγωνιστική (29/03)

Ρουμανία-Λουξεμβούργο

Group G

Δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στο «Millenium» του Κάρντιφ η Αγγλία και έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις της. Η ομάδα του Καπέλο μπήκε από πολύ νωρίς σε θέση οδηγού και καθάρισε πολύ εύκολα το βρετανικό ντέρμπι. Μόλις στο 6', ύστερα από συνδυασμό Άσλεϊ Κόουλ και Τέρι από αριστερά, ο τελευταίος έδωσε στον Άσλεϊ Γιάνγκ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον (συμπαίκτη του στην Άστον Βίλα) Κόλινς. Ο Ολεγάριο Μπενκερένσα έδωσε το πέναλτι και ο Λάμπαρντ από τη βούλα ένα λεπτό μετά έκανε το 0-1, πετυχαίνοντας το γκολ Νο21 με τα «Λιοντάρια» ξεγελώντας τον Χένεσι. Η ομάδα του Φάμπιο Καπέλο κλείδωσε την... επαγγελματική νίκη λίγα λεπτά μετά. Ο Τζόνσον έκανε τρομερή μακρινή πάσα στον Άσλεϊ Γιάνγκ, ο οποίος κινήθηκε ωραία στα δεξιά και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Ντάρεν Μπεντ, που από κοντά καθάρισε το ματς (0-2). Οι Άγγλοι στη συνέχεια ήλεγξαν πλήρως τον αγώνα και με... ιταλικό τρόπο διατήρησαν το καθαρό προβάδισμα μέχρι το τέλος. Με αυτή τη νίκη έφτασαν τους 10 βαθμούς στο Group 7, όσους έχει και το Μαυροβούνιο.

Ισόπαλες χωρίς τέρματα αναδείχθηκαν Βουλγαρία και Ελβετία στην Σόφια με το αποτέλεσμα να μην ευνοεί κανέναν. Οι δύο ομάδες έχουν πλέον από τέσσερις βαθμούς σε τέσσερα ματς και είναι καταδικασμένες να παίξουν απλά ρόλο... ρυθμιστή στην υπόθεση πρόκριση στο Euro του 2012. Αμφότερες βρίσκονται στο -6 από Αγγλία και Μαυροβούνιο, που συγκατοικούν στην κορυφή του έβδομου ομίλου των προκριματικών καθώς πρέπει να συμβούν απίθανα πράγματα για να αλλάξει η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον βαθμολογικό πίνακα του γκρουπ. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έχασαν τις περισσότερες ευκαιρίες και ήταν οι κυρίαρχοι της αναμέτρησης. Ιβελίν Ποπόφ, Μπλαγκί Γκοεργκίεφ και Τσβέταν Γκένκοφ βρέθηκαν κοντά στο γκολ, όπως επίσης και ο Αλεξάντερ Φράι από πλευράς φιλοξενούμενων.

Τα αποτελέσματα

Ουαλία-Αγγλία 0-2 (7'. πέν. Λάμπαρντ, 15' Μπεντ)

Βουλγαρία-Ελβετία 0-0

Η βαθμολογία

(4 αγώνες)

1. Αγγλία 10

2. Μαυροβούνιο 10

3. Ελβετία 4

4. Βουλγαρία 4

5. Ουαλία 0

Επόμενη αγωνιστική (04/06)

Μαυροβούνιο-Βουλγαρία

Αγγλία-Ελβετία

Group H

Παρά το εκπληκτικό γκολ του Ρόμενταλ, η Δανία δεν κατάφερε να πάρει το διπλό στο Όσλο, μένοντας στο 1-1 με την Νορβηγία στο σκανδιναβικό ντέρμπι. Ο άσος του Ολυμπιακού άνοιξε το σκορ στο 27’ με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή, όμως ο Χάσεκλεπ εννιά λεπτά πριν το τέλος ισοφάρισε για τους γηπεδούχους. Η Νορβηγία έχασε το απόλυτο, όμως παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου έχοντας διάφορά τριών βαθμών από τους Πορτογάλους και τους Δανούς.

Το παιχνίδι με την Ισλανδία προσφερόταν για την πρώτη νίκη της Κύπρου στα προκριματικά, όμως η ομάδα του Αναστασιάδη δεν τα κατάφερε ούτε τώρα . Το 0-0 στο ΓΣΠ της Λευκωσίας παρέμεινε από την αρχή μέχρι και το τέλος του αγώνα, ΄με τον Μιχαήλ να αστοχεί σε πέναλτι στο 20' και τον Μακρίδη να βρίσκει το δοκάρι στο 78'. Η Κύπρος πήρε τον δεύτερο της μόλις βαθμό και φυσικά δεν είναι σε θέση να διεκδικήσει κάτι ουσιαστικό στον όμιλο. Από την μεριά τους, οι Ισλανδοί έβαλαν τέλος στο σερί των τριών ηττών και από εδώ και στο εξής θα προσπαθήσουν να δοκιμάσουν αρκετούς νεαρούς παίκτες, όπως έγινε και στην Κύπρο όπου στην αποστολή ήταν πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές της Ελπίδων.

Τα αποτελέσματα

Σάββατο (26/03)

Κύπρος-Ισλανδία 0-0

Νορβηγία-Δανία 1-1 (81' Χάσεκλεπ - 27' Ρόμενταλ)

Η βαθμολογία (4 αγώνες)

1. Νορβηγία 10

2. Πορτογαλία 7

3. Δανία 7

4. Κύπρος 2

5. Ισλανδία 1

Η επόμενη αγωνιστική (04/06)

Πορτογαλία-Νορβηγία

Ισλανδία-Δανία

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις