Σάντος: Μας έλειψε το καθαρό μυαλό

Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011 01:00
A- A A+

Νίκη με τη Μάλτα, έστω και με γκολ στο 90, είχε ζητήσει ο Φερνάντο Σάντος κατά την αναχώρηση της Εθνικής από την Αθήνα την Παρασκευή και οι διεθνείς τον δικαίωσαν.

Ο Πορτογάλος τεχνικός προσπάθησε να υπερασπιστεί τους ποδοσφαιριστές του για την άσχημη εμφάνιση που πραγματοποίησαν κόντρα σε έναν εμφανώς κατώτερο αντίπαλο, όμως δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του.

«Είχαμε πει με τους παίκτες πως η Μάλτα παίζει μαζική άμυνα και έχει δύο παίκτες ικανούς για αντεπιθέσεις. Έπαιξε όπως ακριβώς την περιμέναμε. Εμείς δεν ανταποκριθήκαμε σε αυτό το παιχνίδι», τόνισε αρχικά, προσθέτοντας:

«Μας έλειψε το καθαρό μυαλό. Ήμασταν νευρικοί και θέλαμε με την μία να βάλουμε γκολ. Τα δύο χαφ μας, οι Σαμαράς και Νίνης πήγαιναν προς τα μέσα. Δεν πλαγιοκόπησαν καθόλου, οπότε έγιναν εύκολη λεία για τους αντιπάλους.

Καταφέραμε να κερδίσουμε, επειδή είχαμε πάθος και καρδιά. Πήραμε το ματς επειδή το κυνηγήσαμε μέχρι τέλους. Αν θα άλλαζα κάτι πριν το ματς θα ήταν να κάνω τους παίκτες μου να καταλάβουν πιο πολύ την ιδιαιτερότητα του αγώνα. Όλη την εβδομάδα το λέγαμε αυτό, ότι δηλαδή θα παίξουμε με μία ομάδα που αμύνεται μαζικά. Στις προπονήσεις ήταν όλα μία χαρά, όμως στον αγώνα είχαμε νευρικότητα και άγχος. Είχαμε πει για παράδειγμα στον Λυμπερόπουλο να παίζει μεταξύ άμυνας και μεσαίας γραμμής, κάτι που δεν έγινε τόσο στο Α' μέρος. Στο Β' όμως λειτούργησε πολύ καλά αυτό».

Στους τρεις βαθμούς της νίκης θέλησε να σταθεί ο χρυσός σκόρερ της Εθνικής, Βασίλης Τοροσίδης, ο οποίος παραδέχθηκε βέβαια και αυτός με τη σειρά του πως η εμφάνιση του ελληνικού συγκροτήματος ήταν πολύ κατώτερη των προσδοκιών.

«Ο Θεός ήταν στο πλευρό μας και νικήσαμε. Για εμάς σημασία έχει η νίκη. Αν δεν προηγηθείς γρήγορα σε αυτά τα παιχνίδια ο αντίπαλος κλείνεται κι όταν δεν έχει να χάσει κάτι το άγχος μεταφέρεται σε εσένα. Σίγουρα δεν ήταν από τα δύσκολα παιχνίδια, αλλά οι τρεις βαθμοί μετράνε. Στρεσαριστήκαμε, αγχωθήκαμε αλλά στο τέλος κερδίσαμε».

«Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Έτσι χάσαμε το πρώτο ημίχρονο, αφού δεν εφαρμόσαμε τις εντολές του προπονητή. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε καλό παιχνίδι και δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες καταφέρνοντας να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Πλέον ευελπιστούμε σε ανάλογη συνέχεια για να συγκεντρώσουμε βαθμούς και να πετύχουμε τον στόχο μας», σημείωσε από την πλευρά του ο Σωτήρης Νίνης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις