6ο φεστιβάλ Comicdom Con Athens

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011 11:46
UPD:12:13
A- A A+

Aφιερωμένο αποκλειστικά στα κόμικς, το μοναδικό ελληνικό φεστιβάλ Comicdom Con Athens, διοργανώνεται για έκτη συνεχόμενη χρονιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση από τις 8 έως τις 10 Απριλίου.

Το Comicdom Con Athens 2011, παρουσιάζει, νέους και ανεξάρτητους δημιουργούς, ομιλίες, προβολές και εργαστήρια, νέους τίτλους από ελληνικές εκδοτικές κόμικς, καθώς και τα μοναδικά βραβεία κόμικς για τους έλληνες δημιουργούς, τα Comicdom Awards.

Προσκεκλημένοι της φετινής εκδήλωσης, ο πολυβραβευμένος δημιουργός Chris Ware, ο David Prudhomme, δημιουργός μεταξύ άλλων του βραβευμένου άλμπουμ, Rebetiko - La mauvaise herbe (σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο), η Sonia Leong, σχεδιάστρια και illustrator (σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο), ο Bruno Brindisi, σχεδιαστής δημοφιλών ιταλικών comics (καλεσμένος της JemmaPress) και η βραβευμένη Shaenon K. Garrity, σεναριογράφος, δημιουργός comics, manga editor στην Viz Media και δημιουργός webcomics.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των ειδικών προβολών, προβάλλεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το ντοκιμαντέρ «Grant Morrison: Talking with Gods», αφιερωμένο σε έναν από τους πιο δημοφιλείς και αμφιλεγόμενους συγγραφείς στον χώρο των comics, τον Grant Morrison.

Τέλος, αναπόσπαστο κομμάτι της διοργάνωσης αποτελεί πλέον το παιδικό πρόγραμμα που φέτος θα φέρει σε επαφή το κοινό του με τον μαγευτικό κόσμο της εικονογραφημένης αφήγησης μέσα από ειδικά εκπαιδευτικά εργαστήρια.

Πληροφορίες

Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Αθήνα

Είσοδος ελεύθερη

Διάρκεια από τις 8 έως τις 10 Απριλίου

Ώρες λειτουργίας Παρασκευή 17:00 - 21:30, Σάββατο & Κυριακή 11:00 - 21:30

Προτεινόμενα για εσάς