Αφγανιστάν: 20 νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011 12:51
A- A A+

Είκοσι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 50 τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας τη νύχτα της Κυριακής εναντίον κτηρίου κατασκευαστικής εταιρείας στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, ενώ την ευθύνη ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.

Τρεις καμικάζι εισέβαλαν στο κτηριακό συγκρότημα της εταιρείας στην περιοχή Μπερμέλ της επαρχίας Πακτίκα αφού σκότωσαν το φύλακα και στη συνέχεια ανατίναξαν φορτηγό παγιδευμένο με εκρηκτικά, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Νωρίτερα, ο τοπικός κυβερνήτης της Πακτίκα είχε κάνει λόγο για 13 νεκρούς, προσθέτοντας ότι ανάμεσα στα θύματα βρίσκονταν υπάλληλοι της εταιρείας και άλλοι πολίτες. Εκπρόσωπός του πρόσθεσε ότι η εταιρεία που έγινε στόχος είναι από τις μεγαλύτερες που λειτουργούν στην επαρχία και τις οποίες χρηματοδοτούν οι ΗΠΑ.

Σε ανακοίνωση που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα ΜΜΕ, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν δήλωσε ότι οι αντάρτες πραγματοποίησαν την επίθεση, επισημαίνοντας ωστόσο ότι πραγματοποιήθηκε σε στρατιωτική βάση και ότι 49 Αφγανοί και ξένοι στρατιώτες είχαν χάσει τη ζωή τους ή είχαν τραυματιστεί.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή