«Η Κύπρος δεν προσκλήθηκε στη Σύνοδο του Λονδίνου»

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011 13:53

Η Κύπρος δεν προσκλήθηκε στη Σύνοδο του Λονδίνου για τη Λιβύη, δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, εκτιμώντας πως πρόκειται για «τεχνικό λάθος» εκ μέρους των οργανωτών.

A- A A+

Η Κύπρος δεν προσκλήθηκε στη Σύνοδο του Λονδίνου για τη Λιβύη, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, εκτιμώντας πως πρόκειται για «τεχνικό λάθος» εκ μέρους των οργανωτών. Όπως είπε, τη Δευτέρα εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις επικοινώνησε με την κυπριακή πρεσβεία και ρώτησε αν η απάντηση για συμμετοχή της Κύπρου στη Σύνοδο είναι θετική. Ωστόσο, επίσημη πρόσκληση δεν εστάλη.

Σε σχέση με τον ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην εφαρμογή του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για επιβολή Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων πάνω από την Λιβύη, ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η Κύπρος κάνει ότι είναι υποχρεωμένη να κάνει με βάση το ψήφισμα. «Από κει και πέρα», σημείωσε, «η διαφωνία της Κύπρου παραμένει», καθώς, όπως επεσήμανε, «το ψήφισμα δεν επιβάλλει την εμπλοκή των κρατών-μελών του ΟΗΕ», αλλά «σε ορισμένες περιπτώσεις (το ψήφισμα) επιβάλει τη στήριξη και τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων».

πηγή ΚΥΠΕ, ΡΙΚ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή