ΣτΠ: Αυξήθηκαν το 2010 οι προσφυγές στην Αρχή

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011 15:45
A- A A+

Αυξήθηκαν το 2010 οι προσφυγές στο ΣτΠ, σύμφωνα την αναπληρώτρια Συνήγορο του Πολίτη Καλλιόπη Σπανού, η οποία παρέδωσε την ετήσια έκθεση της ανεξάρτητης αρχής στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο.

«Ο Συνήγορος του Πολίτη διατηρεί την ετήσια αύξηση, από το 2008, κατά 20% στις προσφυγές των πολιτών προς αυτόν, γεγονός που ερμηνεύεται και από την έξαρση των προβλημάτων», τόνισε η κ. Σπανού και συμπλήρωσε ότι «η έκθεση του 2010 φέρει το αποτύπωμα της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας».

H αναπληρώτρια Συνήγορος του Πολίτη Καλλιόπη Σπανού.

«Γνωρίζουμε όλοι ότι οι επαφές στη χώρα μας του πολίτη με τη δημόσια διοίκηση, με την ευρεία έννοια, είναι πολλές φορές δύσκολες», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Πετσάλνικος.

«Χρειάζεται, λοιπόν», πρόσθεσε, «συνεχώς να προσπαθούμε να αλλάζουμε τα κακώς κείμενα, ιδιαίτερα να πατάξουμε τη γραφειοκρατία που επιβαρύνει τη σχέση του πολίτη με τη δημόσια διοίκηση».

Όπως είπε, «έχουν γίνει σημαντικά βήματα, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, με μια σειρά από μέτρα και νόμους. Δεν αρκούν όμως μόνο οι νόμοι». Ο κ. Πετσάλνικος επεσήμανε ότι «η προσπάθεια πρέπει να είναι συνεχής και κυρίως σε ό,τι αφορά την εσωτερική λειτουργία, την ταχύτητα στην απόδοση της δημόσιας διοίκησης, στην εξυπηρέτηση του πολίτη και στην αντιμετώπισή του με καλή διάθεση βοήθειας και στήριξης από τους λειτουργούς του δημόσιου τομέα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή