Κυρώθηκε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για παράταση αναστολής πλειστηριασμών

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011 23:53
A- A A+

Με τις θετικές ψήφους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ κυρώθηκε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία παρατείνεται μέχρι το τέλος του Ιουνίου του 2011 η αναστολή πλειστηριασμών για τους οφειλέτες ποσών έως 200.000 ευρώ σε πιστωτικά ιδρύματα.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο υφυπουργός Οικονομικών, Φ. Σαχινίδης, επισήμανε ότι με την ρύθμιση δεν λύνεται οριστικά το πρόβλημα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών ή των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τον τραπεζικό δανεισμό τους, αυτό όμως που κάνει είναι να παρατείνει τη δυνατότητα των οφειλετών να αναδιοργανώσουν την κάλυψη των αναγκών τους σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία.

«Δίνεται η δυνατότητα ειδικά σε μικρές επιχειρήσεις να πάρουν μια ανάσα για την ανασυγκρότησή τους γιατί σήμερα δίνουμε μια μάχη με το χρόνο, να κρατήσουμε ανοιχτές όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις και να προστατέψουμε θέσεις εργασίας» υπογράμμισε ο κ. Σαχινίδης.

Από την αντιπολίτευση, ο εισηγητής της ΝΔ Νίκος Λέγκας παρότι υπερψήφισε εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το νομοσχέδιο, διατύπωσε επιφυλάξεις υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται η πράξη νομοθετικού περιεχομένου να επιλύσει το πρόβλημα των τραπεζών.

Ο Αγγ. Τζέκης εκ μέρους του ΚΚΕ και ο Παν. Λαφαζάνης από τον ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν, υποστηρίζοντας ότι η ρύθμιση αυτή εξυπηρετεί περισσότερο τις τράπεζες και λιγότερο τους δανειολήπτες.

«Είναι τραγικό να μην υποστηρίζεις ένα μέτρο που δίνει έστω και μια μικρή ανάσα στην δύσκολη αυτή περίοδο», επισήμανε ο κ. Θ. Πλεύρης, αιτιολογώντας τη θετική ψήφο του ΛΑΟΣ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή