Θέματα οικονομίας και ανάπτυξης στο υπουργικό συμβούλιο

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011 08:36
UPD:12:39

Τέσσερα νομοσχέδια θα εξεταστούν στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό (14:00).

A- A A+

Τέσσερα νομοσχέδια θα εξεταστούν στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό (14:00). Θα προηγηθεί νέα διυπουργική σύσκεψη στη Βουλή υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, με αντικείμενο θέματα Οικονομίας και Ανάπτυξης. Η σύσκεψη είναι προγραμματισμένη για τις 10.30 και σε αυτή θα συμμετάσχουν οι κ.κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, Μ. Χρυσοχοΐδης, Τ. Μπιρμπίλη, Δ. Ρέππας, Π. Γερουλάνος, Χ. Παμπούκης και Κ. Σκανδαλίδης.

Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα συζητηθούν το νομοσχέδιο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, αρμοδιότητας του υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Γιάννη Ραγκούση, το ν/σ για την «αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, και την σύσταση Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας και άλλες διατάξεις» αρμοδιότητας του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, καθώς επίσης τα νομοσχέδια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την προστασία αδέσποτων και κατοικίδιων ζώων, και του υπουργείου Υγείας για τη δωρεά κα μεταμόσχευση οργάνων.

Σύσκεψη για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου

Στις 17:00, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την ομάδα εργασίας της οποίας προΐσταται ο Ιταλός αρχιτέκτονας, Renzo Piano, η οποία θα του παρουσιάσει το πρόγραμμα εκπόνησης των μελετών για την ανάπλαση του Φαληρικού Μετώπου, που αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Το Ίδρυμα χρηματοδότησε την εκπόνηση αρχικής προμελέτης (Master Plan), ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, με σκοπό την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης του Φαληρικού Όρμου (παραλία Καλλιθέας - Μοσχάτου - Παλαιού Φαλήρου).

Όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος, η δωρεά αφορά αποκλειστικά και μόνο την εκπόνηση της προμελέτης και είναι ανεξάρτητη από την κατασκευή στον χώρο του παλαιού ιπποδρόμου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), τη χρηματοδότηση του οποίου έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου το Ίδρυμα. Το ΚΠΙΣΝ, συνολικού κόστους 566 εκατομμυρίων ευρώ, έχει σχεδιαστεί από τον διακεκριμένο Ιταλό αρχιτέκτονα Renzo Piano και αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του Ιδρύματος. Περιλαμβάνει τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, οι οποίες περιβάλλονται από το εκπαιδευτικό και πολιτιστικό Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, έκτασης 170 στρεμμάτων.

Το χρονοδιάγραμμα του έργου προβλέπει την ολοκλήρωση των τελικών αρχιτεκτονικών σχεδίων μέσα στους επόμενους δύο μήνες, την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών στα τέλη του 2011 και την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου το 2015.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή