Ομπράντοβιτς: Συγχαρητήρια σε παίκτες και κόσμο

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011 08:45

Τα εύσημα στους παίκτες του, αλλά και στον κόσμο για την ατμόσφαιρα που δημιούργησε, απένειμε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στις δηλώσεις του μετά και τη δεύτερη νίκη επί της Μπαρτσελόνα στη σειρά των play off της Ευρωλίγκα.

A- A A+

Τα εύσημα στους παίκτες του, αλλά και στον κόσμο για την ατμόσφαιρα που δημιούργησε, απένειμε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στις δηλώσεις του μετά και τη δεύτερη νίκη επί της Μπαρτσελόνα στη σειρά των play off της Ευρωλίγκα.

Οι 20.000 περίπου φίλοι των πρασίνων, που γέμισαν το κλειστό του Ολυμπιακού Σταδίου, έσπρωξαν την ομάδα τους ψυχολογικά προς τη νίκη, χωρίς όμως ποτέ η συμπεριφορά τους να ξεφύγει από το φίλαθλο πνεύμα. Επόμενο ήταν ο Σέρβος τεχνικός να τους το αναγνωρίσει.

«Είπα χθες στον κόσμο να δημιουργήσει ωραία ατμόσφαιρα και να δει όλη η Ευρώπη πώς είναι η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ. Εξαίρεση το λέιζερ που χρησιμοποιήθηκε 2-3 φορές και θα παρακαλέσω να μην το ξαναχρησιμοποιήσουν. Θα ήθελα, πάντως, να ευχαριστήσω τον κόσμο για τη βοήθειά του».

Στη συνέχεια θέλησε να σταθεί στις λεπτομέρειες, που έκριναν το ματς, και να ευχαριστήσει τους παίκτες του για την προσπάθεια που κατέβαλαν.

«Το ματς ήταν δύσκολο. Οι λεπτομέρειες αποφάσισαν την έκβαση. Ήταν πιο εύκολο να καθαρίσουμε νωρίτερα το ματς. Αλλά έγιναν κάποια λάθη που είναι αποτέλεσμα μιας νευρικότητας που είναι φυσιολογική σε ματς τέτοιου επιπέδου. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, αλλά και σ΄αυτούς της Μπαρτσελόνα. Το έχω ξαναπεί ότι είναι εξαιρετική ομάδα. Την Πέμπτη μας περιμένει ακόμη ένα πολύ δύσκολο ματς».

Και πριν θεωρήσει κανείς, πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να υποτιμήσει τη Μπαρτσελόνα την Πέμπτη, σημείωσε: «Χωρίς καμία αμφιβολία θα είναι δύσκολο ματς. Για τη Μπαρτσελόνα είναι πια ζωής και θανάτου. Θα προσπαθήσει να παίξει καλύτερα, να δοκιμάσει τις νέες άμυνές της. Έκανε κάτι παρόμοιο και σήμερα και μας μπέρδεψε, αλλά το αντιμετωπίσαμε. Γνωρίζουμε πια τα πάντα ο ένας για τον άλλο. Είμαι σίγουρος πως ο συνάδελφός μου, ο Τσάβι, θα προσπαθήσει να βάλει κάτι νέο στο παιχνίδι. Θα πρέπει όλοι οι παίκτες έτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα, είτε είναι ένα 11 λεπτά είτε ένα δευτερόλεπτο».

Στις πολλές χαμένες βολές και στα ριμπάουντ θέλησε να σταθεί ο προπονητής των Καταλανών, Τσάβι Πασκουάλε, ο οποίος έδωσε τα συγχαρητήριά του στον Παναθηναϊκό για τη νίκη,

«Υπάρχει ένα πρόβλημα σε αυτή την σειρά των αγώνων για εμάς και αυτό είναι το χαμηλό μας ποσοστό στις βολές. Σήμερα είχαμε κοντά στο 60% σε ένα ματς καθοριστικής σημασίας. Όπως επίσης είχαμε πρόβλημα και στο αμυντικό ριμπάουντ. Αποτελούν ένα σημαντικό παράγοντα, αλλά είχαμε καλύτερα νούμερα σήμερα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις