Δήλωση του εκπροσώπου της Ν.Δ. Α. Παπαληγούρα για την ΟΑ

Τρίτη, 20 Αυγούστου 2002 11:43
A- A A+

Ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσης Παπαληγούρας, με αφορμή τη δημοσίευση του ισολογισμού της Ολυμπιακής Αεροπορίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Η διάλυση της Ολυμπιακής συνεχίζεται, όπως μαρτυρά ο ισολογισμός της για το 2000, που μόλις δημοσιεύθηκε:

Σε 32 δισ. δρχ. ανέρχεται το λειτουργικό έλλειμμα, σε 122 δισ. δρχ. οι συσσωρευμένες ζημιές και μόλις 645 εκατ. δρχ. τα ίδια κεφάλαια, και πάντως κάτω από το 1/10 του μετοχικού της κεφαλαίου».

«Στη διαχείριση όμως της παραπλάνησης του πολίτη η κυβέρνηση αποδεικνύεται οπωσδήποτε ικανότερη. Επέλεξε τα μέσα του Αυγούστου, τα μπάνια του λαού και την εποχή της τρομολαγνείας, για να δημοσιεύσει τα δυσμενή αποτελέσματα της Ολυμπιακής, με καθυστέρηση, μάλιστα, 14 μηνών».

«Εάν, όπως συστήναμε σταθερά από ετών, είχε προκριθεί η διενέργεια αδιάβλητου διεθνούς διαγωνισμού για την επιλογή στρατηγικού επενδυτή, θα είχαν αποφευχθεί τα παιδαριώδη, μέχρι δόλια, εγχειρήματα «εξυγίανσης» (που στοίχισαν στον φορολογούμενο 1 τρισ. δρχ.), εκχώρησης της διοίκησης στους Βρετανούς, κατακερματισμού των δραστηριοτήτων, απαξίωσης και, εν τέλει, ξεπουλήματος του εθνικού μας αερομεταφορέα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή