Καλύτερη συνεργασία με τα υπουργεία ζητούν «πράσινοι» βουλευτές

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011 16:43
UPD:20:12
A- A A+

Πιο ολοκληρωμένη συνεργασία των υπουργείων με τους βουλευτές και τους Κοινοβουλευτικούς Τομείς Εργασίας του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν ορισμένοι εκ των συμμετεχόντων κατά τη σημερινή συνεδρίαση των εισηγητών των Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας (ΚΤΕ) και των κοινοβουλευτικών Επιτροπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι εκ των συμμετεχόντων, όπως ο εισηγητής του ΚΤΕ Οικονομικών Ανδ. Μακρυπίδης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Κ. Καρτάλης, ζήτησαν να υπάρχει περισσότερος διάλογος με τα υπουργεία και ιδιαίτερα με το υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα, κατά τις ίδιες πάντα πληροφορίες, ο αναπληρωτής εισηγητής του ΚΤΕ Πολιτισμού Γ. Βούρος άσκησε κριτική προς την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού σχετικά με τις στοχεύσεις του υπουργείου ως προς τις πολιτιστικές δραστηριότητες.

ΝΔ: Aκούμε τον κ. Παπανδρέου να καταγγέλλει τον...κ. Παπανδρέου

«Ακούμε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να καταγγέλλουν υπουργούς της κυβέρνησής τους. Ακούμε υπουργούς να καταγγέλλουν υπουργούς. Αλλά να ακούμε τον κ. Παπανδρέου να καταγγέλλει τον ... Παπανδρέου είναι πρωτάκουστο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης.

Ο κ. Μιχελάκης σημείωσε ότι ο κ. Παπανδρέου «στη χθεσινή ομιλία του στους Ευρωπαίους σοσιαλιστές παραδέχεται ότι ένας από τους λόγους που αντιδρούν αρνητικά οι αγορές και τα spreads παραμένουν υψηλά είναι τα ''σκληρά μέτρα λιτότητας'', που έχει πάρει ο ίδιος, τα οποία “δεν βοηθούν στην ανάπτυξη''».

«Μετά από αυτό, ποια άλλη ομολογία χρειάζεται για την αποτυχία της πολιτικής του;», διερωτάται ο κ. Μιχελάκης.

Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής επισήμανε ότι «αν ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ., σήμερα, αναφέρεται σε ''σκορποχώρι'', προφανώς δεν παρακολούθησε τις δημόσιες τοποθετήσεις τομεαρχών και στελεχών για τη λειτουργία και την εσωτερική κατάσταση του κόμματός του».

Σημείωσε ακόμη πως «μόνο θαυμασμό θα μπορούσε να προκαλέσει η σημερινή ταύτιση της Ν.Δ. με το περιεχόμενο της αξιολόγησης των γνωστών οίκων, για την οποία αξιολόγηση υπήρξε σφοδρή αμφισβήτηση ακόμη και σε διεθνές επίπεδο».

«Η ταραχή και η σύγχυση βέβαια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, όταν παράλληλα με την ταύτιση, διαπιστώνουν την ανάγκη σύστασης ευρωπαϊκού φορέα αξιολόγησης, κάτι που βέβαια αργά και ασθμαίνοντας ανακάλυψαν αφού η κυβέρνηση το έχει θέσει σε δημόσια συζήτηση στα ευρωπαϊκά όργανα εδώ και πολλούς μήνες», τόνισε ο κ. Πεταλωτής.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή