Π. Οικονόμου: Να καταγγείλουμε τη δανειακή σύμβαση

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011 19:18
A- A A+

Αίσθηση προκάλεσαν οι επισημάνσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παντελή Οικονόμου που τάχθηκε κατά της επικαιροποίησης, όσο και της αναθεώρησης, του Μνημονίου. Όπως ανέφερε, η μόνη λύση που έχει η κυβέρνηση είναι να καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση και να διεκδικήσει να μπει στον μηχανισμό στήριξης τώρα.

«Το μνημόνιο δεν είναι επιδεκτικό ούτε στην επικαιροποίηση ούτε στην αναθεώρηση, διότι δεν οδηγεί σε λύση. Έλυσε μεν το πρόβλημα του δανεισμού αλλά έχει φτιάξει ένα καταστροφικό πρόβλημα χρέους, κάνοντας το μη διαχειρίσιμο. Για να μπορέσουμε να καταγγείλουμε το Μνημόνιο, διότι αυτή είναι η μόνη λύση που υπάρχει, θα πρέπει να καταγγελθεί η δανειακή σύμβαση. Πρέπει μέχρι τον Ιούνιο που είναι η Σύνοδος Κορυφής, η οποία θα οριστικοποιήσει τις αποφάσεις της, να ζητηθεί η έναρξη του μηχανισμού όχι το 2013 αλλά το 2012» ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Επίσης, επέκρινε έντονα τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης χαρακτηρίζοντας τους «συμμορίες που επηρεάζουν τη διεθνή αγορά» και πρόσθεσε ότι η μόνη λύση είναι «να το καταγγείλει η κυβέρνηση στον ΟΗΕ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή