Τυνησία: «Πάγωμα» στα περιουσιακά στοιχεία του Καντάφι

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011 07:03

Το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν στον Λίβυο ηγέτη, Μουαμάρ Καντάφι, αλλά και sτην οικογένειά του, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Τυνησίας, Καΐντ Σεμπσί. Ο ίδιος εξήγησε για αυτήν την απόφαση: «Ηταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε». (Φωτογραφία αρχείου)

A- A A+

Το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν στον Λίβυο ηγέτη, Μουαμάρ Καντάφι, αλλά και sτην οικογένειά του, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Τυνησίας, Καΐντ Σεμπσί. Ο ίδιος εξήγησε για αυτήν την απόφαση: «Ηταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε».

Μιλώντας σε συνέντευξη προς όλτα τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας του, ο πρόεδρος της Τυνησίας, δήλωσε: «Δεν διστάσαμε να πάρουμε αυτήν την απόφαση».

Κυβερνητική πηγή, είχε αποκαλύψει την περασμένη εβδομάδα, ότι υπήρχαν δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία στη χώρα, τα οποία ανήκουν στην οικογένεια του Καντάφι.

Αυτή η κίνηση της κυβέρνησης της Τυνησίας, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς η

Λιβύη έχει πληθώρα επενδύσεων στην Τυνησία, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, ξενοδοχεία, αλυσίδα πρατηρίων καυσίμων, αλλά και σημαντική συμμετοχή σε εταιρεία εξόρυξης πετρελαίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή