Για ανακολουθία κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ

Αντιπαράθεση για την οικονομία
Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011 14:13
UPD:18:14
A- A A+

Στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης παραμένουν οι εξελίξεις στην οικονομία, την ώρα που οι διεργασίες για το συνολικό πακέτο μέτρων όσον αφορά τις αποκρατικοποιήσεις και το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό σχέδιο μπαίνουν στην τελική ευθεία.

Νέα επίθεση στον υπουργό Οικονομικών εξαπέλυσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης, κατηγορώντας για πρωτοφανή ανακολουθία.

Νέα επίθεση στον υπουργό Οικονομικών εξαπέλυσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης, κατηγορώντας για πρωτοφανή ανακολουθία.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια ομιλίας του χθες το απόγευμα στο συνέδριο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στην Αθήνα, κ. Παπακωνσταντίνου παραδέχθηκε ότι υπάρχουν δυσκολίες επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές, διαπιστώνοντας αδυναμίες στο νέο δημοσιονομικό πλαίσιο και τους νέους κανόνες οικονομικής διακυβέρνησης, όπως και στο σύμφωνο ανταγωνιστικότητας, που απασχόλησαν την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε πολύ θετικές τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για μείωση του επιτοκίου, την επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου από το μηχανισμό στήριξης, όπως επίσης και τη δυνατότητα άμεσης παρέμβασης και αγοράς από τον μηχανισμό, κρατικών ομολόγων από την πρωτογενή αγορά.

«Ομως, από αυτά που διαπιστώνουμε τις τελευταίες ημέρες» πρόσθεσε, θα δυσκολευτούμε πολύ να επιστρέψουμε στις αγορές».

Ο πραγματικός πόλεμος είναι ο πόλεμος της οικονομίας, δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργος Αμυνας Ευ. Βενιζέλος, κατά την ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις στη Λιβύη.

Ευ. Βενιζέλος: Eχουμε πόλεμο για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας

Ευ. Βενιζέλος: Eχουμε πόλεμο για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας

Με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάλης υποστήριξε ότι βρίσκονται σε πλήρη ανακολουθία με σχετικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού, ο οποίος στις 25 Μαρτίου δήλωνε ότι «δικαιώνεται απόλυτα η στρατηγική του».

«Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες μέρες και οι αποφάσεις για τις οποίες πανηγύριζαν έγιναν απειλές για τη χώρα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Μιχελάκης επικαλούμενος μάλιστα δήλωση του κ. Παπακωσταντίνου ότι οι αποφάσεις της ΕΕ «δεν έχουν ισορροπία και δεν είναι πλήρεις».

Αλ. Παπαρήγα: Αναπόφευκτη η ελεγχόμενη πτώχευση

Από την πλευρά της, η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα χαρακτήρισε αναπόφευκτη την ελεγχόμενη πτώχευση της χώρας, καλώντας τους εργαζομενους να ανατρέψουν τους συσχετισμούς δύναμης που διαμορφώνονται.

Α. Παπαρήγα: Αναπόφευκτη η ελεγχόμενη πτώχευση

Α. Παπαρήγα: Αναπόφευκτη η ελεγχόμενη πτώχευση

«Η ελεγχόμενη πτώχευση είναι αναπόφευκτη, αυτό όμως που πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι εργαζόμενοι είναι ότι πρέπει, όσο γίνεται πιο γρήγορα, να ανατρέψουν αυτή την πολιτική, ανατρέποντας τους συσχετισμούς δύναμης για να μπορέσουν να πάρουν στα χέρια τους τις υποθέσεις τους», τόνισε η κ. Παπαρήγα σε δηλώσεις κατά την περιοδεία της στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο και προειδοποίησε:

«Διαφορετικά η ελεγχόμενη πτώχευση θα ωφελήσει το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρηματιών και θα δημιουργήσει δεκάδες μνημόνια, κάθε μήνα για το λαό».

ΛΑΟΣ: Συνυπεύθυνοι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Διπλή κριτική σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για το έλλειμμα εξαπέλυσε εν τω μεταξύ ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης. «Είτε είναι 9,8% είτε 10,2% δεν αλλάζει απολύτως τίποτε. Παρά τις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού, δείχνει να μην τιθασεύεται. Η ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση της ΝΔ που το ανέβασε και στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που αδυνατεί να το κατεβάσει», σχολίασε σχετικά.

Αλ. Τσίπρας: Ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να κρύβεται για πολύ ακόμα

«Κάθε θαύμα τρεις ημέρες. Έτσι και οι πανηγυρισμοί για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής τελείωσαν και τώρα η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός βρίσκεται αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα και δεν μπορεί για πολύ ακόμα να κρύβεται», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας.

Α. Τσίπρας: Η κυβέρνηση δεν μπορεί ακόμα να κρύβεται

Α. Τσίπρας: Η κυβέρνηση δεν μπορεί ακόμα να κρύβεται

Κατηγόρησε παράλληλα τον κ. Παπανδρέου, ότι ενώ τώρα στενοχωριέται που μας υποβαθμίζουν οι οίκοι αξιολόγησης, όλα αυτά τα χρόνια είχε αναδείξει τις αγορές ως υπέρτατο κριτή της πολιτικής του. Τώρα, πρόσθεσε, δεν δικαιούται να διαμαρτύρεται, αφού, όπως είπε, «στο όνομα των αγορών φτώχυνε τον ελληνικό λαό και προτίθεται να τον φτωχύνει ακόμα περισσότερο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή