Γ. Παπανδρέου: Μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση

Διαβεβαιώσεις για στήριξη της γεωργίας
Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011 18:46
UPD:19:00

«Καταφέραμε να μην χρεοκοπήσουμε. Τώρα εσείς μας φέρνετε την αισιοδοξία ότι οι Έλληνες είμαστε εδώ. Παράγουμε και δημιουργούμε τη νέα ταυτότητα της χώρας η οποία είναι συνυφασμένη με την ανάπτυξη μιας ποιοτικής γεωργίας», επισήμανε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ημερίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την καινοτομία στη γεωργία.

A- A A+

Οι Έλληνες αξίζουμε και μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση και αυτό αποδεικνύεται μέσα από τη δράση των αγροτών, τόνισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ημερίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την καινοτομία στη γεωργία.

«Καταφέραμε να μην χρεοκοπήσουμε. Τώρα εσείς μας φέρνετε την αισιοδοξία ότι οι Έλληνες είμαστε εδώ. Παράγουμε και δημιουργούμε τη νέα ταυτότητα της χώρας η οποία είναι συνυφασμένη με την ανάπτυξη μιας ποιοτικής γεωργίας», επισήμανε.

Αναφέρθηκε επίσης στο φυσικό πλούτο που διαθέτει η χώρα μας, η οποία όπως είπε έχει την τύχη να έχει μοναδική βιοποικιλότητα, πλούσια εδάφη, ενδιαφέρον τοπίο και περιβάλλον και μπορεί να κατακτήσει αγορές με πιστοποιημένα και ασφαλή προϊόντα.

Είχαμε ένα κράτος υπανάπτυξης με κακοδιαχείριση του πλούτου και ένα σαθρό μοντέλο ανάπτυξης το οποίο αντί να εξάγει έκανε εισαγωγές για τη διατροφή του λαού, αλλά αυτό το πρότυπο τελείωσε, διαμήνυσε.

Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση ότι θα στηρίξει όλες τις προσπάθειες ανάπτυξης στη γεωργία μέσω της εκπαίδευσης, της αναμόρφωσης των συνεταιρισμών, της κωδικοποίησης της γεωργικής νομοθεσίας και την παράλληλη προώθηση της πιστοποίησης στην παραγωγή (ISO), καθώς και με τη στήριξη της καινοτομίας και τη μείωση των γραφειοκρατικών εμποδίων.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Σκανδαλίδης υπογράμμισε κατά την ομιλία του ότι η γεωργία δεν αποτελεί απλά μια μεγάλη ευκαιρία εξόδου από την οικονομική κρίση, αλλά τη μόνη διέξοδο για την ανάπτυξη της χώρας.

Κ. Σκανδαλίδης: Η ελληνική γεωργία μπορεί να δώσει απάντηση στην κρίση

Κ. Σκανδαλίδης: Η ελληνική γεωργία μπορεί να δώσει απάντηση στην κρίση

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή