Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 01 Απριλίου 2011 05:00
UPD:11:12
A- A A+

Βροχές και τοπικές καταιγίδες που τις πρωϊνές ώρες σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και αργότερα πιθανώς στις Κυκλάδες και τη Δυτική Κρήτη να είναι έντονες, προβλέπει για σήμερα, Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί τοπικά 8 Μποφόρ στο Αιγαίο. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στα ανατολικά.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν ισχυρές τις πρωϊνές ώρες. Στα υπόλοιπα αυξημένες νεφώσεις με λίγες βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με παροδικές βροχές. Καταιγίδες στις νοτιότερες περιοχές. Σταδιακή βελτίωση το απόγευμα. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά. Από το απόγευμα όμως στις βορειότερες περιοχές θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, που το απόγευμα στις Κυκλάδες και τη Δυτική Κρήτη θα ενταθούν. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το βράδυ. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχή και πιθανότητα καταιγίδας. Βαθμιαία βελτίωση. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα νότια προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και στα ορεινά θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 Μποφόρ.

Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Κυριακή 3 Απριλίου

Στα ανατολικά και τα νότια τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νοτιοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά, και κυρίως στα ορεινά, και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ, στις περισσότερες περιοχές της χώρας τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Στα δυτικά ασθενείς και από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες δευθύνσεις 5 με 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή