Ιαπωνία: Ελεγχος στην Tokyo Electric Power

Παρασκευή, 01 Απριλίου 2011 08:11

A- A A+

Τον έλεγχο της Tokyo Electric Power Co., διαχειρίστριας εταιρείας του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, σχεδιάζει να αναλάβει η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, ενισχύοντάς την με ενέσεις ρευστότητας από τα κρατικά κεφάλαια, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιαπωνική εφημερίδα «Μαϊνιτσί».

Ομως η κυβερνηση δεν προτίθεται να συμμετέχει με ποσοστό μεγαλύτερο του 50% στην εταιρεία, επειδή, κάτι τέτοιο θα σήμαινε επί της ουσίας την κρατικοποίησή της, όπως δήλωσε ανώνυμος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Η εφημερίδα που βασίζει το ρεπορτάζ στις αναφορές του ίδιου κυβερνητικού στελέχους, επισημαίνει την τοποθέτηση του ότι η βοήθεια προς την εταιρεία "θα είναι υπό μορφή ένεσης ρευστότητας μέσω επένδυσης κεφαλαίων, που θα επιτρέπουν στην κυβέρνηση να έχει ισχυρή συμμετοχή στη διοίκηση της εταιρείας".

Μία σειρά άστοχων κινήσεων και λαθών, μαζί και με δείγματα ανεπαρκούς διοίκησης, επέκτειναν το έλλειμμα αξιοπιστίας της εταιρείας. Η υποβαθμισμένη επικοινωνία οδήγησε πολλές φορές σε έντονη ανταλλαγή σχολίων κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης εκπροσώπων του Τύπου, καθώς οι δημοσιογράφοι απαιτούσαν πληρέστερη και πιο αντικειμενική πληροφόρηση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή