Βουγιούκας: Δείξαμε ότι αξίζουμε

Παρασκευή, 01 Απριλίου 2011 08:45
UPD:12:19
A- A A+

Προσγειωμένοι, παρά την πολύ μεγάλη πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα, εμφανίστηκαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού μετά το τέλος του παιχνιδιού με τους Καταλανούς.

Έξω από τα αποδυτήρια των πρασίνων επικρατούσε ένας μικρός πανικός με φιλάθλους να αγκαλιάζουν και να συγχαίρουν παίκτες και τεχνική ηγεσία του τριφυλλιού για την τεράστιες εμφανίσεις της ομάδας.

«Σήμερα ήταν σειρά μου να βοηθήσω. Χαίρομαι που η καλή μου εμφάνιση συνδυάστηκε με την πρόκριση», τόνισε ο Ελληνας διεθνής.

Μέσα στις φωτογραφίες και στα πανηγύρια κάποιοι από τους άσους του Ζέλικο Ομπράντοβιτς βρήκαν την ευκαιρία για να κάνουν κάποιες δηλώσεις, όμως μόνο ακούγοντάς τες κανείς, θα καταλάβαινε πως ο Παναθηναϊκός φτάνει τώρα να διεκδικήσει την έκτη ευρωπαϊκή κούπα της ιστορίας του.

Απολύτως μετρημένος ο Ίαν Βουγιούκας, που αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη στο ματς της Πέμπτης, οδηγώντας εν πολλοίς την ομάδα του στο θρίαμβο, μίλησε για τη συγκέντρωση, την οποία θα πρέπει επιδείξει ο ίδιος και οι συμπαίκτες του στο Final Four, ενώ είχε και από έναν καλό λόγο να πει για κάθε μέλος της ομάδας.

«Η Βαρκελώνη είναι μία όμορφη πόλη, έχουμε ξαναπάει εκεί,  αλλά εμείς τώρα δεν πάμε για διακοπές αλλά για να διεκδικήσουμε τον τίτλο. Δείξαμε ότι αξίζουμε και ανυπομονούμε να είμαστε εκεί», σημείωσε αρχικά, πριν προσθέσει:

«Όταν έχεις τέτοιους μεγάλους παίκτες, όπως ο Διαμαντίδης, ο Μπατίστ, ο Φώτσης, ο Νίκολας, μπορείς να κερδίσεις σε αυτό το επίπεδο. Μίλησαν όταν έπρεπε και αποδείξαμε ότι είμαστε καλύτεροι. Και ο Καλάθης ήταν πάρα πολύ καλός και στα τέσσερα παιχνίδια».

Για τη δική του παρουσία, απέφυγε τους υψηλούς τόνος και αρκέστηκε στο να τονίσει: «Σήμερα ήταν σειρά μου να βοηθήσω. Χαίρομαι που η καλή μου εμφάνιση συνδυάστηκε με την πρόκριση. Πλέον, θα κοιτάξουμε να γυρίσουμε στην δουλειά και να γίνουμε καλύτεροι».

Τα καλύτερα, εξάλλου, τα φύλαγε για τον προπονητή του... «Έχει κάνει απίστευτη δουλειά και στον Παναθηναϊκό και στις προηγούμενες ομάδες του. Είναι διαμάντι για το ελληνικό μπάσκετ, ειδικά τώρα που αυτό δεν είναι και στα καλύτερα του. Ευτυχώς βρίσκεται εδώ και προσφέρει».

Και ο έτερος πρωταγωνιστής της βραδιάς, Νικ Καλάθης, προσπάθησε να απομακρύνει τα φώτα της δημοσιότητας από πάνω του.

«Η άμυνά μας ήταν όλη τη χρονιά το όπλο μας. Ο κόουτς μου έδωσε την ευκαιρία. Προσπάθησα να είμαι όσο πιο συγκεντρωμένος γινόταν. Ο Ναβάρο είναι ένας εξαιρετικός παίκτης και ώρες - ώρες παίζει σαν να είναι μηχανή. Τρέχει και αλλάζει κατεύθυνση με απίστευτη ταχύτητα. Το μαρκάρισμά του ήταν υπόθεση όλης της ομάδας. Ήταν ομαδική η προσπάθεια. Όλοι είμαστε ενθουσιασμένοι. Έχουμε ένα μήνα μπροστά μας μέχρι το Final Four».

Παίκτης γαλουχημένος από τον Ομπράντοβιτς απέδειξε πως είναι και ο Αντώνης Φώτσης.

«Είχαμε πει ότι επειδή είχαμε μειονέκτημα έδρας, έπρεπε να κερδίσουμε ένα από τα δύο πρώτα παιχνίδια στην Βαρκελώνη και να έρθουμε να πάρουμε την πρόκριση στην Αθήνα, όπως και έγινε. Από το πρώτο λεπτό, του πρώτου αγώνα φάνηκε ποιος ήθελε περισσότερο την πρόκριση.

Όποιος έμπαινε μέσα στο παιχνίδι έδινε το 100% για την πρόκριση. Τώρα έχουμε καιρό μέχρι το Final Four. Έχουμε όμως το ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ θα έχουμε και λίγο καιρό να ξεκουραστούμε», δήλωσε.

Ιπποτικά από την πλευρά του ο τεχνικός των Καταλανών, Τσάβι Πασκουάλ, έδωσε τα συγχαρητήριά του στους αντιπάλους του και τους ευχήθηκε τα καλύτερα στο Final Four.

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη του. Του εύχομαι το καλύτερο στο Final Four, τόσο στην ομάδα όσο και στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις