Ίβκοβιτς: Δική μου η μεγαλύτερη ευθύνη

Παρασκευή, 01 Απριλίου 2011 09:15
UPD:11:05

Κατήφεια και απογοήτευση ήταν τα συναισθήματα που επικρατούσαν στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού στη Σιένα μετά τον αποκλεισμό από την τοπική ομάδα.

A- A A+

Κατήφεια και απογοήτευση ήταν τα συναισθήματα που επικρατούσαν στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού στη Σιένα μετά τον αποκλεισμό από την τοπική ομάδα.

Οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν ποτέ να αντιδράσουν στα σχέδια των αντιπάλων τους για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι -από τα τέσσερα συνολικά της σειράς- και επόμενο ήταν να γνωρίσουν μια ακόμα πικρή ήττα.

Την ευθύνη για την αποτυχία (αφού βάσει πλάνου, η πρόκριση στο Final Four αποτελούσε κύριο στόχο) ανέλαβε να σηκώσει ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός παραδέχθηκε πως η ομάδα του έχει να μάθει πολλά ακόμα και έδειξε το δρόμο για τη συνέχεια στις εγχώριες πλέον διοργανώσεις.

«Οι παίκτες μας έχουν 55 τίτλους κι αυτό δείχνει τρομερή εμπειρία. Αυτό περίμενα να δείξουμε. Σίγουρα ο στόχος μας ήταν να παίξουμε στο Final Four, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε, πρέπει να μάθουμε. Δεν είχαμε αντίδραση στο γήπεδο», παραδέχθηκε.

«Όταν τραυματίστηκε ο Γκόρντον και παίζαμε με τέσσερις στην άμυνα δεν έπρεπε να κάνουμε φάουλ έχοντας δυο. Εγώ παίρνω τις μεγαλύτερες ευθύνες, αλλά από το Σάββατο στην προπόνηση έχουμε να μάθουμε πολλά. Στο πρώτο παιχνίδι δεν είχαμε καθόλου διάρκεια, σήμερα φαινόμασταν ότι θα είμαστε έτοιμοι, αλλά δεν μπορείς με τέτοια άμυνα».

Στην ομαδική άμυνα και στα τρίποντα του Στόουνμπρουκ στάθηκε ο προπονητής της Σιένα, Σιμόνε Πιανιτζιάνι, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει, ποια κατά τη γνώμη του ήταν τα κλειδιά για τη σπουδαία νίκη της ομάδας του.

«Ηταν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι πετύχαμε 50 πόντους στο πρώτο ημίχρονο. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα και μας βοήθησαν πολύ στην αρχή τα τρίποντα του Στόουνμπρουκ. Θεωρώ ότι δείξαμε ψυχή και μετά τη βαριά ήττα, παίξαμε πολύ καλά, βελτιωθήκαμε σ' όλους τους τομείς και κυρίως τεχνικά», εξήγησε.

Για τον Νίκο Ζήση, βέβαια, το μυστικό κρυβόταν στον τρόπο, με τον οποίο έχασε από τον Ολυμπιακό η ομάδα του στο πρώτο ματς της σειράς.

«Το περιβόητο πρώτο παιχνίδι, που πιστεύω ότι ήταν μία έκπληξη και για τις δύο ομάδες, τους διαιτητές και τους φίλους των δύο ομάδων, μας ντρόπιασε, όμως μας συσπείρωσε. Ήταν η χειρότερη βραδιά όλων μας. Δείξαμε ψυχή και θέληση στο δεύτερο παιχνίδι και φτάσαμε στη νίκη, ενώ πήραμε και δύο νίκες εδώ, ώστε να αποκλείσουμε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Παίξαμε σωστό μπάσκετ και καταφέρουμε να προκριθούμε, παρότι δεν είμαστε μία ομάδα με μεγάλα αστέρια».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις