Αλέξης Τσίπρας: Αμετανόητοι στη νεοφιλελεύθερη πολιτική τους

«Παραδεχτείτε επιτέλους ότι κάνατε λάθος και ότι δεν βγαίνει ο λογαριασμός»
Παρασκευή, 01 Απριλίου 2011 12:46

Σφοδρή κριτική για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε υπογράφοντας το Σύμφωνο για το Ευρώ άσκησε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, καλώντας τον πρωθυπουργό να απαντήσει ευθέως αν θα αγγίξει εκ νέου μισθούς και συντάξεις.

A- A A+

Σφοδρή κριτική για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε υπογράφοντας το Σύμφωνο για το Ευρώ άσκησε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, καλώντας τον πρωθυπουργό να απαντήσει ευθέως αν θα αγγίξει εκ νέου μισθούς και συντάξεις, αφού -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- «ο λογαριασμός δεν βγαίνει». Σταματήσαμε τον κατήφορο της χώρας, απάντησε ο Πρωθυπουργός και διερωτήθη: ποια θα ήταν καλύτερη επιλογή, η χρεκοπία της χώρας;

Παραδεχτείτε επιτέλους ότι κάνατε λάθος και ότι δεν βγαίνει ο λογαριασμός, τόνισε αναπτύσσοντας την ερώτησή του ο κ. Τσίπρας. Τόσο δύσκολο είναι να πείτε μία πασιφανή αλήθεια; Η αλήθεια ξέρετε, είναι πάντοτε πράξη επαναστατική, πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Βουλή: Επίκαιρη Ερώτηση Α. Τσίπρα προς τον Πρωθυπουργό

Ακούστε τις ομιλίες Γ. Παπανδρέου - Α. Τσίπρα.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι αποφεύγει να πει την αλήθεια στο λαό και τον κάλεσε να απαντήσει ευθέως αν θα αγγίξει εκ νέου μισθούς και συντάξεις. «Απαντήστε χωρίς υπεκφυγές», είπε, «αν όχι που θα βρείτε 25 δισ. ευρώ που πρέπει να εξοικονομήσετε μέχρι το 2015;»

«Ποια θα ήταν η καλύτερη επιλογή; Η χρεοκοπία, η καταδίκη της χώρας και η περιθωριοποίησή της από τις αγορές και την ευρωπαϊκή οικογένεια;» διερωτήθη στην απάντησή του ο Γ. Παπανδρέου, και κάλεσε τον Τσίπρα να κάνει και αυτός μία επαναστατική πράξη: «Να αναγνωρίσετε και σεις κάποιες αλήθειες, τι παραλάβαμε το 2009 και που βρισκόταν η χώρα».

Το πρώτο που έπρεπε να κάνουμε ήταν να σταματήσουμε τον κατήφορο, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι «η μεγαλύτερη αλλαγή που καταφέραμε εμείς η Ελλάδα ήταν αυτή με τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης που εξελίχθηκε σε μόνιμο μηχανισμό στήριξης».

Απαριθμώντας όσα προβλέπει το Σύμφωνο για το Ευρώ, ο Πρωθυπουργός ρώτησε τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στι διαφωνεί με το Σύμφωνο και τον κατηγόρησε ότι με τις τοποθετήσεις του τρομοκρατεί τον κόσμο.

Είστε αμετανόητος, απάντησε με τη σειρά του ο κ. Τσίπρας και συνεχίζετε την νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολουθείτε από την πρώτη μέρα. Τι το κάνατε το χάος που παραλάβατε, το διαιωνίσατε, με την ανεργία στο 20% και την ύφεση πάνω από 6%, παρατήρησε και αναφερόμενος στο Σύμφωνο έκανε λόγο για ευρωπαϊκο μνημόνιο διαρκούς λιτότητας το οποίο δεν είχαμε κανένα λόγο να υπογράψουμε.

Πείσετε πρώτα τον υπουργό σας τον κ. Λοβέρδο που σας είπε να πείτε όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό και τον βουλευτή σας τον κ. Οικονόμου που σας κάλεσε να καταγγείλετε τη δανειακή σύμβαση και μετά καταγγείλτε την Αριστερά, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να προσφύγει στο μηχανισμό ελεγχόμενης χρεοκοπίας, όπως αποκάλεσε το EFSF.

Στόχος σας, υποστήριξε, είναι να φτωχύνετε το λαο και να εκποιήσετε τη δημόσια περιουσία, ενώ γράφετε στα παλιά σας παπούτσια τη δημοκρατία. Μπορεί να είστε πλειοψηφία στη Βουλή, αλλα όχι και στο λαό, πρόσθεσε και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί για την κυβέρνηση και τους υπουργούς της εξιλαστήριο θύμα κάθε φορά που τους αποδοκιμάζει ο λαός.

Το ζήτημα, κατέληξε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να μην εκπνεύσει ο χρόνος της χώρας για την αλλαγή πορείας που απαιτείται, γιατί η πορεία που έχει χαράξει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οδηγεί προς τη χρεοκοπία.

Ο χρόνος της χώρας ήταν κοντά στο να εκπνεύσει, σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Παπανδρέου, αλλά η διαφορά είναι ότι εμείς αναλάβαμε τις ευθύνες μας σε αντίθεση με σας που κρύβεστε πίσως από την κατηγορία ότι είμαστε νεοφιλελευεύρη κυβέρνηση και δεν αναλαμβάνετε τις ευθύνες σασς

Είμαστε μία δημοκρατική κυβέρνηση και η κυβέρνησή μας θα είναι κοντά στο λαό, θα μιλάμε στο λαό. Δεν θέλουμε να πειράξουμε μισθούς, αλλα να αξιοποιήσουμε την περιουσία αυτού του τόπου και παράλληλα να την προστατεύσουμε, υπογράμμισε κλείνοντας ο Πρωθυπουργός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή