Διαβεβαιώσεις για «φως» στην υπόθεση των υποβρυχίων

Γ.Παπανδρέου: Καμία ανοχή στη διαφθορά
Παρασκευή, 01 Απριλίου 2011 12:58
UPD:14:25

Η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει να ρίχνει φως σε όλα τα θέματα, διαμήνυσε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, κληθείς να τοποθετηθεί σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση των υποβρυχίων από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη.

A- A A+

Η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει να ρίχνει φως σε όλα τα θέματα, διαμήνυσε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, κληθείς να τοποθετηθεί σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση των υποβρυχίων από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε στον Πρωθυπουργό για τις ΑΟΖ, ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να ξεκαθαρίσει τι σκοπεύει να κάνει με το θέμα και αν προτίθεται να προχωρήσει σε σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Βουλή: Επίκαιρη Ερώτηση Γ. Καρατζαφέρη προς τον Πρωθυπουργό

Ακούστε τις ομιλίες Γ. Παπανδρέου - Γ. Καρατζαφέρη

Επικαλέστηκε μάλιστα εισαγγελικό έγγραφο, το οποίο, όπως είπε, εγκαλεί τη μισή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι εμπλέκεται στο σκάνδαλο «και όχι μόνο ο κ. Ακης Τσοχατζόπουλος». «Μιλάει για όλο το ΚΥΣΕΑ, και θυμίζω στο ΚΥΣΕΑ ήσασταν και εσείς, απών βέβαια σε εκείνη τη συνεδρίαση, αλλά παρόντες κάποιοι άλλοι σας υπουργοί και όλα τα μεγάλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διερωτήθηκε ακόμη ποιος είναι ο υπουργός με τα 178 εκατ. ευρώ καταθέσεις, ενώ ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να ενημερώσει το ελληνικό κοινοβούλιο σχετικά, διαφορετικά, όπως είπε, «η σκιά πέφτει στους ώμους όλων μας».

«Εμείς δεν έχουμε καμία διάθεση να εμπλακούμε με εκείνους οι οποίοι ενδεχομένως ενθυλάκωσαν δημόσιο χρήμα», πρόσθεσε, ενώ αναφερόμενος στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σημείωσε με νόημα: «Καταλαβαίνουμε τις επισκέψεις σε γραφεία υπουργών, αλλά όχι και την επίσκεψη σε σπίτια πολιτικών το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας. Πιστεύαμε ότι το πνευμα Σανιδά είχε εκλείψει».

«Στο αν υπάρχουν παραγραφές σε θέματα προηγούμενης πενταετίας εμείς δεν έχουμε ευθύνη», απάντησε από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός, αντιθέτως όπως είπε, «είχαμε πει ότι η προηγούμενη κυβέρνηση πήγαινε τα θέματα αυτά για παραγραφές και παρά ταύτα εμείς τα φέραμε εδώ για να υπάρχει διερεύνηση».

Επανέλαβε επίσης ότι θα υπάρξει φως για τα πάντα, είτε αυτό λέγεται υποβρύχια είτε ο,τιδήποτε άλλο, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση αναμένει επισήμως «αυτά που θα στείλει η δικαιοσύνη».

Περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη όχι μόνο σ’ αυτή την υπόθεση, αλλά σε όλες, να μην ανέχεται τη διαφθορά και κάθε εγκληματική πράξη και να κάνει σωστά τη δουλειά της όσο ψηλά και αν βρίσκονται τα εμπλεκόμενα άτομα, τόνισε, επισημαίνοντας πως αυτό άλλωστε περιμένει και ο ελληνικός λαός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή