Ράγκμπι: Νίκη για την Εθνική κόντρα στο Λουξεμβούργο

Σάββατο, 02 Απριλίου 2011 19:34
UPD:03/04/2011 14:46
A- A A+

Σημαντικό βήμα για την είσοδό της στα play off της Β' Κατηγορίας του Κυπέλλου Εθνών της FIRA έκανε η Εθνική ομάδα ράγκμπι, επικρατώντας το Σάββατο του Λουξεμβούργου με 30-18 στο Δημοτικό Στάδιο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης» του Αιγάλεω.

Από το ξεκίνημα του παιχνιδιού οι Έλληνες διεθνείς κατάφεραν να επιβάλουν το ρυθμό τους στους φιλοξενούμενους και βρέθηκαν να προηγούνται στο ημίχρονο με 22-13. Στην επανάληψη έκαναν μια σχετική συντήρηση δυνάμεων και δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στην τελική επικράτηση.

Ο winger του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Χρήστος Φιωτάκης, ο οποίος αγωνίζεται στο Μονακό, ο Φίλιππος Σωτηριάδης των Athens Rugby, αλλά και ο Μάρκoς Μάρτιν, που πέτυχε τράι, ξεχώρισαν με την απόδοσή τους, με την ομαδική προσπάθεια, βέβαια, να είναι το καθοριστικότερο στοιχείο για τη νίκη.

Πολύ ικανοποιημένος με τους παίκτες του και το αγωνιστικό πρόσωπο που παρουσίασαν, τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο εμφανίστηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Νάιαλ Ντόχερτι.

«Γενικά ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος.Έχουμε, βέβαια, πολύ δουλειά να κάνουμε ακόμα, αλλά χρειαζόμαστε χρόνο. Το θετικό είναι και κάποιες πολύ καλές ατομικές εμφανίσεις», σχολίασε μετά το τέλος του παιχνιδιού.

Βέβαιος πως η Εθνική μπορεί να πετύχει όλο νίκες, που χρειάζεται για τη συνέχεια, δήλωσε ο εκ των πρωταγωνιστών Φίλιππος Σωτηριάδης.

«Περιμέναμε τη νίκη, αλλά θέλουμε πολύ δουλειά για να πάρουμε τη δεύτερη θέση του ομίλου, που είναι ο στόχος μας, και να μπορέσουμε να παίξουμε στο μπαράζ. Μόνο νίκες για τη συνέχεια. Μπορούμε και για την πρωτιά, αλλά ίσως είναι λίγο υπεραισιόδοξο».

Ευχάριστη έκπληξη για την Εθνική αποτέλεσε η μαζική παρουσία των φίλων της στις εξέδρες του «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης». Σε αυτή θέλησε να σταθεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ράγκμπι, Ευάγγελος Στάμος.

«Η ομάδα ξαναβρίσκει τον ρυθμό της. Ελπίζουμε ότι θα ανεβούμε σίγουρα στην κατηγορία που μας περιμένει. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την παρουσία του κόσμου και τη φιλοξενία του Δήμου Αιγάλεω, που μας έκαναν κάθε διευκόλυνση, κάτι πολύ σημαντικό για μια ομοσπονδία σαν τη δική μας».

Μ.Π.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις