Νέα διευκόλυνση για τους μετανάστες της Υπατίας

Δευτέρα, 04 Απριλίου 2011 13:32

Ακόμη μία διευκόλυνση στους μετανάστες που πραγματοποίησαν απεργία πείνας στο μέγαρο Υπατία και τελικά αποχώρησαν έχοντας λάβει γραπτή βεβαίωση εξάμηνης αναβολής απομάκρυνσης παρέχει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επιτρέποντάς τους την κατ' εξαίρεση πραγματοποίηση ενός ταξιδιού στις χώρες καταγωγής τους.

A- A A+

Ακόμη μία διευκόλυνση στους μετανάστες που πραγματοποίησαν απεργία πείνας στο μέγαρο Υπατία και τελικά αποχώρησαν έχοντας λάβει γραπτή βεβαίωση εξάμηνης αναβολής απομάκρυνσης (απέλασης) παρέχει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επιτρέποντάς τους την κατ' εξαίρεση πραγματοποίηση ενός ταξιδιού στις χώρες καταγωγής τους.

Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του αρμόδιου υπουργού Χρήστου Παπουτσή, η δυνατότητα αυτή παρέχεται για τους κατόχους βεβαιώσεων εξάμηνης αναβολής απομάκρυνσης, που προβλέπονται στο Ν. 3907/2011 και έχουν εκδοθεί μέχρι την 15 Μαρτίου 2011.

Από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διευκρινίζεται ακόμη ότι η ευχέρεια αυτή παρέχεται υπό την προϋπόθεση ότι οι κάτοχοι των βεβαιώσεων αυτών θα δηλώσουν εκ των προτέρων την πρόθεσή τους να ταξιδέψουν στη χώρα καταγωγής τους, στην αρμόδια αρχή που εξέδωσε την απόφαση αναβολής απομάκρυνσης ή σε άλλη αρμόδια αρχή για θέματα αλλοδαπών.

Τονίζεται τέλος ότι στους κατόχους των παραπάνω βεβαιώσεων παρέχεται η δυνατότητα πραγματοποίησης ταξιδιού στην χώρα τους, για άκρως εξαιρετικούς λόγους, που σχετίζονται με σοβαρό ζήτημα υγείας προσώπου της οικογένειάς τους, ύστερα από έγκριση της αρμόδιας αρχής που εξέδωσε την απόφαση αναβολής απομάκρυνσης.

Στην περίπτωση αυτή, η σχετική αίτηση υποβάλλεται είτε στην αρμόδια αρχή έκδοσης της απόφασης αναβολής είτε σε άλλη αρμόδια αρχή για θέματα αλλοδαπών, η οποία υποχρεούται να τη διαβιβάσει αμέσως στην αρχή έκδοσης για έγκριση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή