Οικολόγοι Πράσινοι: Η κυβέρνηση τροφοδοτεί την ένταση στην Κερατέα

Δευτέρα, 04 Απριλίου 2011 18:41

A- A A+

Για ακατανόητη επίδειξη δύναμης στην Κερατέα κατηγόρησε την κυβέρνηση η εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ελεάννα Ιωαννίδου, με αφορμή και τις πρόσφατες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για την κατάσταση στην περιοχή.

«Οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Παπουτσή και της κ. Τζάκρη δεν αποτελούν είδηση», επισημαίνει η κ. Ιωαννίδου, τονίζοντας ότι οι εν λόγω ισχυρισμοί «προσθέτουν μόνο στο κλίμα έντασης που η κυβέρνηση επιλέγει να τροφοδοτεί».

Συστήνει ακόμη στα κυβερνητικά στελέχη να μην διαστρεβλώνουν την αλήθεια, «κραδαίνοντας παλαιότερες ή ανύπαρκτες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας», αφού, όπως σημειώνει, το θέμα εκκρεμεί ακόμη δικαστικά.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα «τις δυνάμεις καταστολής», διασφαλίζοντας την άμεση και ειρηνική αποχώρηση των ανενεργών μηχανημάτων του εργολάβου. Ζητούν επίσης την επανεξέταση τόσο της πολιτικής για τα σκουπίδια όσο και του έργου για το Χώρο Ταφής στην Κερατέα, υπενθυμίζοντας την πρόταση που έχουν καταθέσει, ως σημείο αναφοράς για μια βιώσιμη διαχείριση σκουπιδιών χωρίς καύση και χωρίς κανένα νέο χώρο ταφής στην Αττική.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή