Στη Βουλή η δικογραφία για τα υποβρύχια

Τρίτη, 05 Απριλίου 2011 14:16
UPD:19:13

Στη Βουλή στέλνει ο Αρειος Πάγος τη δικογραφία για τα υποβρύχια.

A- A A+

Στη Βουλή διαβίβασε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κατσιρώδης τη δικογραφία για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Ειδικότερα, ο κ. Κατσιρώδης ζητεί να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του Ακη Τσοχατζόπουλου και άλλων μελών της κυβέρνησης Σημίτη, που συναποφάσισαν την απευθείας ανάθεση της ναυπήγησης τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214 σε γερμανικά ναυπηγεία και γερμανική εταιρεία και συγκεκριμένα στην εταιρεία HDW/Ferrostaal.

Επίσης, ζητεί να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για την απευθείας ανάθεση εκσυγχρονισμού άλλων τριών υποβρυχίων τύπου Ποσειδών στην ίδια γερμανική εταιρεία, όπως επίσης για την υπογραφή της σύμβασης του αντισταθμιστικού οφέλους.

Παράλληλα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες των επομένων κυβερνήσεων που ασχολήθηκαν με τα θέματα υλοποίησης των συμβάσεων αυτών και ενδεχομένως είχαν την δυνατότητα για επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων και ενεργοποίηση των ρητρών.

Γ. Παπαντωνίου: Το φαγοπότι συνεχιζόταν για χρόνια

«Όσοι προσπάθησαν να με συνδέσουν με δύσοσμες υποθέσεις, γελοιοποιήθηκαν», υποστήριξε ο Γιάννος Παπαντωνίου, σχετικά με την επίμαχη υπόθεση. Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Βήμα 99.5 ο κ. Παπαντωνίου, ο οποίος διαδέχθηκε τον Ακη Τσοχατζόπουλο στο υπουργείο Άμυνας, σημείωσε: «Προφανώς και δεν υπέπεσε κάτι στην αντίληψή μου. Εξάλλου, οι Γερμανοί έκαναν 10 χρόνια για να υποπέσει στη δική τους και το φαγοπότι οργανώθηκε στη Γερμανία».

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ παραδέχθηκε ότι το «φαγοπότι «συνεχιζόταν και τα επόμενα χρόνια κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της σύμβασης, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Όσο εκτελείται μια σύμβαση, προφανώς ως το τέλος της σύμβασης το φαγοπότι εξακολουθεί να διαρκεί».

«Η υπόθεση είναι από το 1998. Εγώ έγινα υπουργός το 2002. Μετά ο κ. Σπηλιωτόπουλος, ο κ. Μεϊμαράκης και τώρα ο κ. Βενιζέλος. Προφανώς σε όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου εξετελείτο αυτό το φαγοπότι», υποστήριξε και συνέχιζε: «Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα και προφανώς πρόκειται για μεγάλο σκάνδαλο, απ' ό,τι αντιλαμβάνομαι, και γι’ αυτό πρέπει να ελεγχθεί σε βάθος».

Από την πλευρά του εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης βάλλει με δριμύτητα κατά του ΠΑΣΟΚ, χρεώνοντας του διαρροές σχετικά με τα περί καταθέσεων 178 εκατ. ευρώ πρώην υπουργού της ΝΔ σε ξένη τράπεζα.

Όπως αναφέρει, «την ώρα που το αποκλειστικά “πράσινο” σκάνδαλο των υποβρυχίων παίρνει το δρόμο για τη Βουλή, δημοσιεύματα και φημολογίες επιχειρούν να στρέψουν την προσοχή του κόσμου αλλού. Μιλούν για καταθέσεις 178 εκατ. ευρώ πρώην υπουργού σε ξένη τράπεζα» και προσθέτει: «Ενώ, μια απλή ερώτηση στο ΣΔΟΕ θα μπορούσε να φέρει στο φως την αλήθεια, εξακολουθεί να κωφεύει και να αδρανεί. Φαίνεται ότι θέλει να αιωρούνται σκιές και φήμες για να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη. Και αυτό είναι κάτι περισσότερο από ύποπτο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή