Υεμένη: Τουλάχιστον πέντε νεκροί σε συγκρούσεις

Τρίτη, 05 Απριλίου 2011 15:18
UPD:15:23
A- A A+

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Σανάα της Υεμένης κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ υποστηρικτών του προέδρου Αλί Αμπντουλάχ Σαλέχ με διαδηλωτές που ζητούσαν την αποχώρησή του από την εξουσία.

Οι συμπλοκές σημειώθηκαν κοντά στην πλατεία της Αλλαγής, επίκεντρο του κινήματος διαμαρτυρίας. Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή, ανάμεσα στους νεκρούς είναι και δύο στρατιώτες, που είχαν ταχθεί στο πλευρό των αντικαθεστωτικών.

Ανταποκριτής του Reuters στην περιοχή ανέφερε ότι οι συμπλοκές ξέσπασαν όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να προχωρήσουν από το σημείο όπου έχουν στήσει καταυλισμό εδώ και εβδομάδες σε δρόμο που οδηγεί στο στρατόπεδο του στρατηγού Μόχσεν, ο οποίος υποστηρίζει το φιλοδημοκρατικό κίνημα και ζητεί την παραίτηση του Σάλεχ.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, οι διαδηλωτές έπεσαν πάνω σε ένοπλους άνδρες και υποστηρικτές του Σάλεχ, οι οποίοι άρχισαν να πυροβολούν, τη στιγμή που δέχονταν πετροπόλεμο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, οι συμπλοκές ξέσπασαν όταν ομάδα ανδρών από φυλές που υποστηρίζουν τον Σάλεχ πήγε στο αρχηγείο του στρατηγού Άλι Μόχσεν σε μια προσπάθεια μεσολάβησης.

Εκατοντάδες διαδηλωτές τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις και στην πόλη Ταΐζ της Υεμένης, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.

Την ίδια ώρα η αντιπολίτευση της Υεμένης ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι διατεθειμένη να μεταβεί στη Σαουδική Αραβία για να μετάσχει στις διαπραγματεύσεις που θα οδηγήσουν σε μια μεταβίβαση της εξουσίας στη Σαναά.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή