Υπόθεση Siemens: Προκλητική καθυστέρηση καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτη, 05 Απριλίου 2011 15:29
UPD:15:43

Την άμεση συγκρότηση προκαταρτικής επιτροπής για την υπόθεση Siemens ζητεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής κάνοντας λόγο για προκλητική καθυστέρηση, που μπορεί να οδηγήσει στην ολοκληρωτική παραγραφή των αδικημάτων των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων.

A- A A+

Για προκλητική καθυστέρηση στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens, που μπορεί να οδηγήσει στην ολοκληρωτική παραγραφή των αδικημάτων των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων, κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής.

Ο βουλευτής και μέλος της αρμόδιας Εξεταστικής Επιτροπής καλεί τον κ. Πετσάλνικο, να αναλάβει πρωτοβουλία μέσω της διάσκεψης των Προέδρων, ώστε να έλθει άμεσα στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για το πόρισμα και το αίτημα για την σύσταση Προκαταρτικής Επιτροπής.

Όπως σημειώνει ο κ. Παπαδημούλης, μόνο το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν την δυνατότητα να προκαλέσουν συζήτηση στη Βουλή επί του πορίσματος, καθώς κατά τον κανονισμό της Βουλής αυτό απαιτεί γραπτή πρόταση 60 βουλευτών. Ωστόσο, μέχρι σήμερα κανένα από τα δύο κόμματα δεν έχει πάρει πρωτοβουλία προς αυτή τη κατεύθυνση.

«Οι δεσμεύσεις τόσο του κ. Πρωθυπουργού ότι για την υπόθεση Siemens “θα ματώσουμε”, όσο και του κ. Αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για “το μαχαίρι στο κόκκαλο”, δεν διαφαίνεται να συνοδεύονται με ανάλογες πολιτικές πρωτοβουλίες εκ μέρους τους», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αν λήξει η παρούσα κοινοβουλευτική περίοδος, που λήγει συνήθως τον μήνα Ιούνιο, προειδοποιεί ο κ. Παπαδημούλης, επέρχεται παραγραφή και για όλα τα πιθανά αδικήματα των πολιτικών προσώπων και της τελευταίας κυβερνητικής περιόδου.

Υπογραμμίζει επίσης ότι η «παρατεταμένη αδράνεια και χρονοτριβή» οδηγεί στην απόλυτη παραγραφή και ενισχύει στην συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού την αίσθηση μιας διαδικασίας συγκάλυψης και συμψηφισμού, τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΝΔ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή