Σκέφτεται τη συμμετοχή της στο Κόπα Αμέρικα η Ισπανία

Τρίτη, 05 Απριλίου 2011 17:56
UPD:17:58

Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο η Ισπανία επιθυμεί να κατακτήσει και άλλα τρόπαια.

A- A A+

Ότι τρόπαιο κυκλοφορεί διεθνώς φαίνεται πως θέλουν να κατακτήσουν οι Ισπανοί, καθώς ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Ανχελ Μαρία Βιγιάρ, τόνισε πως θα σκεφτεί πολύ σοβαρά την πρόσκληση των Νοτιαμερικάνων για τη συμμετοχή της «Φούρια Ρόχα» στο Κόπα Αμέρικα.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής (CONMEBOL) αριθμεί μόνο 10 χώρες-μέλη. Έτσι, κάθε δυο χρόνια που διοργανώνεται το Κόπα Αμέρικα προσκαλούνται δυο επιπλέον εθνικές για να γίνει πιο εύκολα η διεξαγωγή του θεσμού.

Η μία είναι σχεδόν πάντοτε του Μεξικού. Και η δεύτερη για τη φετινή διοργάνωση, που θα διεξαχθεί στις 3 με 24 Ιουλίου στην Αργεντινή, ήταν μέχρι πρότινος η Ιαπωνία. Ο σεισμός και το τσουνάμι, όμως, που χτύπησαν τη χώρα έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση όλους της τους πολίτες και έτσι η ιαπωνική ομοσπονδία αποφάσισε να αποσύρει την εθνική από τη διοργάνωση.

Το κενό που δημιουργήθηκε θα έπρεπε να καλυφθεί από κάποια άλλη χώρα και το μυαλό όλων αρχικά πήγε στις ΗΠΑ, οι οποίες όμως δεν φάνηκαν θετικές, καθώς το πρωτάθλημά τους (MLS) θα βρίσκεται το καλοκαίρι σε πλήρη εξέλιξη. Επόμενη λύση ήταν η πρόσκληση σε Καναδά ή Κόστα Ρίκα. Σαν ονόματα, όμως, στο διεθνές ποδοσφαιρικό στερέωμα και οι δυο χώρες δεν έχουν και την πιο βαριά φανέλα.

Έτσι, οι διοργανωτές Αργεντινοί σκέφτηκαν την Ισπανία και αμέσως απέστειλαν πρόσκληση στην ομοσπονδία των Ιβήρων, η οποία τώρα σκέφτεται το όλο ζήτημα πολύ σοβαρά.

«Έχουμε λάβει πρόσκληση για να συμμετάσχουμε στο Κόπα Αμέρικα. Μας έχει ζητηθεί αρκετές φορές και είναι κάτι που η Ισπανία χρωστάει στη Λατινική Αμερική για τους μεγάλους παίκτες που έχουν έρθει και έχουν αγωνιστεί στην χώρα μας. Είμαι υπέρ του να συμμετάσχει η εθνική μας στην διοργάνωση. Βέβαια, είναι κάτι που πρέπει να αξιολογήσουμε με προσοχή, αλλά σίγουρα είναι μεγάλη τιμή για εμάς και θα παρουσιάσω την πρόταση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βιγιάρ, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις