CNN : Κατέβαλε 30.000 δολ. για να αποκτήσει ταινίες της Αλ-Κάϊντα

Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2002 11:52

A- A A+

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN πλήρωσε το ποσόν των 30.000 δολαρίων για να αποκτήσει τις 64 βιντεοταινίες με στιγμιότυπα από την εκπαίδευση των μελών του δικτύου της Αλ-Κάιντα στην τρομοκρατική δράση, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times.

Η εκπρόσωπος του CNN απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο δεν πλήρωσε για την απόκτηση του υλικού, εξηγώντας ότι οι αμφιβολίες που δημιουργήθηκαν μπορεί να οφείλονται στην προσπάθεια του καναλιού να προστατεύσει τους δημοσιογράφους του. «Είχαμε την πρόθεση να μην σχολιάσουμε την οικονομική συναλλαγή, διότι είναι σημαντικό να προστατεύσουμε τους δημοσιογράφους μας που βρίσκονται επί τόπου. Δυστυχώς δώσαμε την εντύπωση ότι δεν πληρώσαμε. Δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μας», είπε η Κρίστα Ρόμπινσον.

Ο Νικ Ρόμπερτσον δήλωσε ότι μία πηγή του στο Αφγανιστάν του έστειλε τις βιντεοταινίες αφού τις ανακάλυψε σε κατοικία στην οποία πρέπει να είχε διαμείνει ο Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Αρι Φλέϊσερ δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι αρμόδιες άρχες θα εξετάσουν το μανγητοσκοπημένο υλικό.

Οι ταινίες της Αλ-Κάιντα επιβεβαιώνουν ότι η οργάνωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν εργάζεται στον τομέα των βιολογικών και χημικών όπλων, αλλά δεν φαίνεται να φέρνουν κάτι καινούργο, σχολίασε Αμερικανός αξιωματούχος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή