Champions League: Απίστευτη η Σάλκε, καθάρισε η Ρεάλ

Τρίτη, 05 Απριλίου 2011 23:42
UPD:06/04/2011 00:12

A- A A+

Αχρείαστες θα είναι οι ρεβάνς των παιχνιδιών που έγιναν την Τρίτη για τα προημιτελικά του Champions League. Μια απίστευτη Σάλκε διέσυρε μέσα στο Τζουζέπε Μεάτσα την Ίντερ με 5-2, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης σφράγισε την πρόκρισή της με το 4-0 επί τη Τότεναμ στο Σαντιάγο Μπερναμπέου.

Γερμανικό έπος

Αυτό που έγινε στο Μιλάνο μοιάζει περισσότερο με επιστημονική φαντασία, παρά πραγματικότητα. Η Σάλκε, που ακόμα και τώρα δεν έχει εξασφαλίσει θεωρητικά την παραμονή της στην Bundesliga διέσυρε με 2-5 την κάτοχο του τροπαίου Ίντερ, πραγματοποιώντας μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του θεσμού.

Οι νερατζούρι προέρχονταν μεν από τη βαριά ήττα με 3-0 στο μεγάλο ντέρμπι της Serie A από τη Μίλαν, όμως εκείνοι αναμφίβολα ήταν για την πλειονότητα του κόσμου το μεγάλο φαβορί. Η αίσθηση αυτή μετατράπηκε σχεδόν σε βεβαιότητα, όταν άνοιξαν το σκορ λιγότερο από ένα λεπτά μετά το πρώτο σφύριγμα με σουτ του Στάνκοβιτς, ενώ ακόμα και όταν οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 17' με τον Ματίπ -που πήρε το ριμπάουντ από απόκρουση του Σέζαρ σε έξοχη ενέργεια του δικού μας Κυριάκου Παπαδόπουλου, ο οποίος ήταν κυριολεκτικά εκπληκτικός- και πάλι έδειχναν πως εύκολα ή δύσκολα θα έπαιρναν αυτό που ήθελαν, αφού στο 34' βρέθηκαν ξανά μπροστά με γκολ του Μιλίτο.

Η συνέχεια, όμως, κάθε άλλο παρά λογική ήταν. Η Σάλκε φαίνεται πως πίστεψε στον εαυτό της με το 1-1 και έτσι έξι μόλις λεπτά αφότου έγινε το 2-1, κατάφερε με τον Βραζιλιάνο Εντού να φέρει το παιχνίδι εκ νέου στα ίσια.

Με την έναρξη της επανάληψης η Ίντερ ήταν αυτή που άσκησε πίεση, όμως λίγος χώρος έφτανε στον Ραούλ για να δουλέψει τα μαγικά του και κόντρα στη ροή του παιχνιδιού να κάνει το 2-3 στο 53'. Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τους Ιταλούς, όταν τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ρανόκια στην προσπάθειά του να απομακρύνει σέντρα του Χουράδο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Με θολωμένο μυαλό ο Κίβου είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό φάουλ στο 63' και αποβλήθηκε, ενώ στο 75' με ξερό σουτ μετά από όμορφη κίνηση μέσα στην περιοχή ο Εντού έδωσε τη χαριστική βολή στην Ίντερ.

Οι συνθέσεις:

Ίντερ (Λεονάρντο): Ζούλιο Σέζαρ, Ζανέτι, Ρανόκια, Κίβου, Μαϊκόν, Τιάγκο Μότα (76' Ναγκατόμο), Καμπιάσο, Στάνκοβιτς (24' Καρζά - 63' Κόρντομπα), Σνέιντερ, Μιλίτο, Ετό

Σάλκε (Ραλφ Ράνγκνικ): Νόιερ, Ουτσίντα, Χόβεδες, Μάτιπ, Σαρπάι, Παπαδόπουλος, Φαρφάν, Μπαουμγιόχαν (76' Σμιτς), Χουράδο (83' Ντράξλερ), Εντού, Ραούλ (87' Καρίμ)

Σφράγισε το εισιτήριο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε τα αδύνατα δυνατά για να προλάβει το πρώτο παιχνίδι με την Τότεναμ στο Μπερναμπέου και τα κατάφερε, όμως εν τέλει δεν ήταν εκείνος, όπως αναμενόταν, ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τους μερένχες. Τον ρόλο αυτόν ανέλαβε ο ταπεινός Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ, με τα δυο γκολ του οποίου οι γηπεδούχοι ξεκλείδωσαν την άμυνα τον Λονδρέζων και έφθασαν στο 4-0, που τους δίνει από απόψε το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, πάντως, έδειχνε σχεδόν ασταμάτητη και κάνοντας μια από τις καλύτερες φετινές της εμφανίσεις, απέδειξε πως επιτέλους έχει μπει στο σωστό δρόμο υπό τις οδηγίες του Πορτογάλου.

Από τα πρώτα λεπτά πήγε να επιβάλει το παιχνίδι της και μόλις στο 4' πήρε το προβάδισμα με κεφαλιά του Αντεμπαγιόρ, ενώ στα επόμενα λεπτά είδε τον Πίτερ Κράουτς να αποβάλλεται με δυο κίτρινες σε διάστημα επτά λεπτών (8' και 15').

Μη έχοντας την εμπειρία, αλλά ίσως και τις ψυχικές δυνάμεις να αντισταθεί στους αντιπάλους της η Τότεναμ έκανε ένα καλό δεκάλεπτο, όταν ισορρόπησε για λίγο στο πρώτο μέρος, όμως με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου παραδόθηκε στις ορέξεις της Ρεάλ.

Ασκώντας εξοντωτική πίεση οι γηπεδούχοι, προσπάθησαν να μπουν με τη μπάλα στο τέρμα και το 2-0 φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνου. Στο 66' ήρθε και αυτό, πάλι με κεφαλιά του Αντεμπαγιόρ, ο οποίος για μια ακόμα φορά βρέθηκε αμαρκάριστος στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενούμενων.

Με εξαιρετικό αριστερό σουτ του Ντι Μαρία οι Ισπανοί έγραψαν το 3-0, ενώ το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ρονάλντο με σουτ στην κίνηση στο 87'.

Οι συνθέσεις:

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοζέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Ράμος, Πέπε, Καρβάλιο, Μαρσέλο, Ντι Μαρία (77' Κακά), Κεντίρα (61' Ντιαρά), Οζίλ, Αλόνσο, Ρονάλντο, Αντεμπαγιόρ (75' Ιγουαΐν)

Τότεναμ (Χάρι Ρέντναπ): Γκόμες, Τσόρλουκα (80' Μπασόνγκ), Ασού-Εκοτό, Ντόσον, Γκαλάς, Σάντρο, Μόντριτς, Λένον, Μπέιλ, Φαν Ντερ Φάαρτ (46' Ντεφόε), Κράουτς

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις