Αζερμπαϊτζάν: Πρόσκληση Κ. Παπούλια για επενδύσεις στην Ελλάδα

Τετάρτη, 06 Απριλίου 2011 10:33
UPD:13:11

«Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η πράσινη ανάπτυξη και η διύλιση πετρελαίου αποτελούν τομείς προτεραιότητας για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας, κατά την ομιλία του στο ελληνοαζερικό επιχειρηματικό φόρουμ στο Μπακού.

A- A A+

Κάλεσμα στους Αζέρους επιχειρηματίες να εκμεταλλευτούν την πρόσφατη ψήφιση του νέου επενδυτικού νόμου και το Fast Track και να επενδύσουν στην Ελλάδα απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, κατά την ομιλία του στο ελληνοαζερικό επιχειρηματικό φόρουμ στο Μπακού.

Ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε στις εξαγωγικές δυνατότητες κλάδων της ελληνικής οικονομίας, όπως οι αυτοί των τροφίμων, των δομικών υλικών, των καλλυντικών και των φαρμάκων και στάθηκε στον ενεργειακό τομέο, όπου όπως είπε «μπορεί και πρέπει να αποτελέσει πεδίο αμφίδρομης δράσης και ανάληψης κοινών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών».

«Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η πράσινη ανάπτυξη και η διύλιση πετρελαίου αποτελούν τομείς προτεραιότητας για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας», τόνισε και συνέχισε: «Η Ελλάδα διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία, γεγονός που εγγυάται την πρόσφορη και αποδοτική συνεργασία στα πεδία της οικονομικής και επιστημονικής δράσης».

Επιπλέον, ο κ. Παπούλιας δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός για την ανασύνταξη της οικονομίας.

«Εργαζόμαστε για την ταχεία επάνοδο της ελληνικής οικονομίας στο δρόμο της ανάκαμψης», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και συμπλήρωσε: «Για το λόγο αυτό εκτός από τη δημοσιονομική εξυγίανση προχωράμε στην εφαρμογή αναπτυξιακών πολιτικών, οι οποίες λαμβάνουν υπόψη τους τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας και τις παραγωγικές της δυνατότητες».

«Δυναμικοί τομείς, όπως ο τουρισμός, τα έργα υποδομών, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η πράσινη ανάπτυξη, η εκμετάλλευση του φυσικού ορυκτού πλούτου, εντάσσονται στο νέο θεσμικό επενδυτικό πλαίσιο, εξασφαλίζοντας σημαντικές δυνατότητες για την ανάληψη επενδυτικών πρωτοβουλιών», κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή