Γ. Πεταλωτής: Tο Ενιαίο Μισθολόγιο δεν είναι «κούρεμα» μισθών

Τετάρτη, 06 Απριλίου 2011 16:30

Το Ενιαίο Μισθολόγιο στο Δημόσιο δεν είναι κούρεμα μισθών, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν πρόκειται να γίνουν οριζόντιες περικοπές».

A- A A+

Το Ενιαίο Μισθολόγιο στο Δημόσιο δεν είναι κούρεμα μισθών, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν πρόκειται να γίνουν οριζόντιες περικοπές».

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει «κούρεμα» μισθών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα -με αφορμή όσα είπε ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον για τους μισθούς στην Ελλάδα- απάντησε ότι «κούρεμα χρειάζεται σε όσα λένε και τι λένε κάποιοι γενικώς κι αυτό να το έχουμε κατά νου, όταν μιλάμε» και διευκρίνισε ότι «δεν εννοώ καθόλου τον κ. Στρος Καν, αλλά αυτούς που μιλάνε για αναδιαρθρώσεις, κάνουν σενάρια, κινδυνολογούν και νομίζουν ότι διάφορες θεωρίες της οικονομικής επιστήμης μπορούν να τις εφαρμόσουν στην Ελλάδα».

Γ.Γ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - Γ.Γ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Briefing Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή

Briefing Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή.

Τόνισε παράλληλα ότι πρέπει να σταματήσει η καθημερινή κινδυνολογία και καταστροφολογία για «περικοπή μισθών και συντάξεων» και επίσης ότι από την κινδυνολογία αυτή κάποιοι επωφελούνται, «άλλοι πολιτικά και άλλοι οικονομικά».

«Ας σταματήσουν την καταστροφολογία και τα κόμματα, που αντί να συναισθανθούν την κατάσταση της χώρας σήμερα, με περισσό θράσος βγαίνουν και κάνουν σχολιασμούς αφ΄ υψηλού μιλώντας γενικώς για ανάπτυξη, ερχόμενοι να μας πουν λες και δεν ήξεραν τι γινόταν και πού κυβερνούσαν και αναφέρομαι στον κ. Σαμαρά που τον Μάιο του 2009 μιλούσε για έλλειμμα 4% και έρχεται σήμερα να μας πει για περιορισμό ελλειμμάτων, χρέος και όλα τα συναφή. Είναι ένα κακό σήριαλ που παίζει η ΝΔ καθημερινά και απαξιώνει την κοινή γνώμη και τους Έλληνες πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή