Champions League: Προβάδισμα για Γιουνάιτεντ, άνετα η Μπαρτσελόνα

Τετάρτη, 06 Απριλίου 2011 23:44
UPD:07/04/2011 01:19

A- A A+

Με γκολ του Γουέιν Ρούνεϊ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άλωσε το Στάμφορντ Μπριτζ στον αγγλικό εμφύλιο των προημιτελικών με την Τσέλσι και πήρε σαφές προβάδισμα πρόκρισης. Με άνεση και στυλ η Μπαρτσελόνα διέσυρε 5-1 τη Σαχτάρ και ετοιμάζεται για τη μητέρα των μαχών με τη Ρεάλ.

Διάβολοι με πλάνο για τελικό...

Όταν έγινε η κλήρωση, οι κόντρες της Γιουνάιτεντ με την Τσέλσι ήταν τα πλέον αναμενόμενα παιχνίδια των «8». Μετά την ολοκλήρωση, όμως, των πρώτων αγώνων, το ματς στο Στάμφορντ Μπριτζ εύκολα κερδίζει τον τίτλο του πιο βαρετού.

Πετυχαίνοντας γκολ στο πρώτο μέρος γκολ, οι «κόκκινοι διάβολοι» κατάφεραν να πάρουν αυτό που έψαχναν, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να παίξουν μόνο για να διατηρήσουν το προβάδισμά τους. Στον αντίποδα, μια ασύνδετη Τσέλσι (που ο Αντσελότι παρέταξε με το προκλητικό για ματς τέτοιου επιπέδου 4-4-2) κυνήγησε, βέβαια, την ισοφάριση, αλλά έδειξε πως δεν είχε κανένα σχέδιο για το πως θα μπορούσε να την πετύχει. Το επιθετικό δίδυμο, των Ντρογμπά και Τόρες δεν δούλεψε ποτέ και μοιραία πλέον οι Λονδρέζοι βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός συνέχειας.

Κόντρα σε έναν τόσο αφελή αντίπαλο, η Γιουνάιτεντ δεν χρειαζόταν να προσπαθήσει πολύ. Αρκούσε απλώς να μείνει πιστή στα πλάνα του Σερ Αλεξ και το γκολ θα ερχόταν. Αυτό επετεύχθη μετά από 24 λεπτά παιχνιδιού, όταν ο Ράιαν Γκιγκς με εξαιρετική κίνηση από τα αριστερά μέσα στη μεγάλη περιοχή του Πίτερ Τσέχ γύρισε στον Ρούνεϊ και ο τελευταίος αφύλακτος από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν συνεχής πίεση σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του αγωνιστικού χώρου για τα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους. Στη μοναδική, όμως, καλή στιγμή της Τσέλσι στο 45' ο Λάμπαρντ σημάδεψε το σώμα ενός αμυνόμενου, αν και βρισκόταν ολομόναχος μέσα στη μικρή περιοχή του Έντβιν Φαν ντερ Σάαρ.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι πολύ σοφά επέλεξαν να ρίξουν το ρυθμό και αφού οι «μπλε» δεν βρήκαν τις κατάλληλες λύσεις για να ξεμπλοκάρουν επιθετικά, το σκορ έμεινε ως είχε.

Οι συνθέσεις:

Τσέλσι (Κάρλο Αντσελότι): Τσεχ, Μποζίνγκουα (79' Μίκελ), Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κόουλ, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Εσιέν, Ζιρκόφ (70' Μαλουντά), Ντρογκμπά (70' Ανελκά), Τόρες

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αλεξ Φέργκιουσον): Φαν Ντερ Σαρ, Ραφαέλ (51' Νάνι), Βίντιτς, Φέρντιναντ, Εβρά, Βαλένσια, Κάρικ, Γκιγκς, Παρκ (94' Σμόλινγκ), Ερνάντες (78' Μπερμπάτοφ), Ρούνεϊ

Εντυπωσιακή Μπάρτσα

Αντίπαλος, που να έχει κοντράρει αυτή τη Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου, δεν έχει βρεθεί ακόμα. Εξαίρεση δεν μπορούσε να αποτελέσει η Σαχτάρ. Οι Ουκρανοί έγιναν σάκος του μποξ στα χέρια των μπλαουγκράνα και με το 5-1 που ηττήθηκαν, αποχαιρέτησαν κάθε ελπίδα για τη μεγάλη έκπληξη.

Το πάρτι των γηπεδούχων ξεκίνησε δυο λεπτά μετά την έναρξη του παιχνιδιού, όταν ο Ινιέστα με πλασέ έστειλε για πρώτη φορά τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 34' ο Ντάνι Αλβες έκανε ακόμα πιο εύκολα τα πράγματα για την ομάδα του, γράφοντας το 2-0 με εξαιρετικό κοντρόλ και τσίμπημα προ του Πιάτοφ μετά από γέμισμα του σκόρερ του πρώτου τέρματος.

Οκτώ λεπτά μετά το ξεκίνημα της επανάληψης ο Πικέ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0, λίγο πριν ο Ρακίτσκι μειώσει για τη Σαχτάρ (στο 60') σε μια από τις όχι λίγες ευκαιρίες της στο παιχνίδι. Εκεί, όμως, που οι Ουκρανοί είχαν αρχίσει να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο, ήρθε το γκολ του Κεϊτά μόλις ένα λεπτό αργότερα για να τους ρίξει ξανά σε κατάθλιψη. Τον θρίαμβο της Μπαρτσελόνα ολοκλήρωσε στο 86' ο Τσάβι σε μια φάση που θύμισε playstation.

Οι συνθέσεις:

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βίκτορ Βαλντές, Αλβες, Πικέ, Μπούσκετς, Αντριάνο (78' Μάξγουελ), Κεϊτά, Τσάβι, Ινιέστα (90' Αφελάι), Μασκεράνο, Μέσι, Βίγια (70' Πέδρο)

Σαχτάρ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Πιάτοφ, Σρνα, Χούμπσκμαν (83' Εντουάρντο), Ρακίτσκι, Ρατ, Ιστσένκο, Μκιταριάν, Ζάντσον (70' Φερναντίνιο), Βίλιαν (75'Τεϊξέιρα), Ντάγκλας Κόστα, Λουίζ Αντριάνο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις