Aίγυπτος: Στον εισαγγελέα κλήθηκε ο Μουμπάρακ

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011 06:01
UPD:12:00

Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, δήλωσε νωρίτερα, στα πρώτα σχόλιά του από την ανατροπή του πριν από δύο μήνες, ότι οι κατηγορίες εναντίον της οικογένειάς του για διαφθορά είναι ανεδαφικές.

A- A A+

Tον πρώην πρόεδρο της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ κάλεσε ο γενικός εισαγγελέας της Αιγύπτου, στο πλαίσιο ερευνών για τις δολοφονίες διαδηλωτών και την υπεξαίρεση κεφαλαίων του δημοσίου, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή το γραφείο του εισαγγελέα.

Οι γιοι του Μουμπάρακ Γκαμάλ και Αλαά εκλήθησαν επίσης από τον εισαγγελέα στο πλαίσιο της έρευνας για υπεξαίρεση.

Ο πρώην πρόεδρος δήλωσε νωρίτερα, στα πρώτα σχόλιά του από την ανατροπή του πριν από δύο μήνες, ότι οι κατηγορίες εναντίον της οικογένειάς του για διαφθορά είναι ανεδαφικές. Υποστήριξε ότι έχει δικαίωμα να προστατεύσει την υπόληψή του και αρνήθηκε ότι έχει περιουσία στο εξωτερικό.

Ο Μουμπάρακ παραιτήθηκε το Φεβρουάριο έπειτα από εβδομάδες μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και έκτοτε βρίσκεται στην κατοικία του στο θέρετρο του Σαρμ ελ-Σέιχ.

«Πονάω πολύ λόγω της άδικης εκστρατείας και των ψευδών κατηγοριών με στόχο εμένα και την οικογένειά μου», όπως δήλωσε σε σχόλια που μεταδόθηκαν την Κυριακή από το αραβικό δίκτυο al-Arabiya.

«Θέλουν να αμαυρώσουν τη φήμη μου και να δυσφημίσουν την ακεραιότητά μου, τη στάση μου, την πολιτική και στρατιωτική ιστορία μου κατά την οποία εργάστηκα σκληρά για την Αίγυπτο και το λαό της σε καιρό ειρήνης και πολέμου», είπε.

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δεκάδες τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ πολιτών και στρατιωτών κατά τη διάρκεια νέων διαδηλώσεων στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου. Οι διαδηλωτές ζητούσαν την παραπομπή του Μουμπάρακ και της οικογένειάς του σε δίκη για διαφθορά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή