Ελλειψη αρμονίας στην κυβέρνηση παρατηρεί ο Θ. Πάγκαλος

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011 11:09
UPD:17:34
A- A A+

«Περνάμε μια πολύ δύσκολη στιγμή», δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του στο ρ/σ Ράδιο 9 και παραδέχθηκε ότι στην κυβέρνηση «υπάρχει θέμα αρμονίας», το οποίο απέδωσε και στις ατομικές ικανότητες του κάθε υπουργού, αλλά και στις δυνατότητες προσαρμογής και αρμονικής συνεργασίας με τους συναδέλφους του.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια, τόνισε ότι η Κ.Ο. επηρεάζεται από την εκλογική της βάση, στην οποία κάποιοι θεωρούν ότι υπάρχει ηθικό θέμα. Πάντως, τόνισε ότι στην Κ.Ο. υπάρχει η τάση κάποιοι να δέχονται πολύ εύκολα τις πιέσεις που τους ασκούνται και ότι αν και οι 156 βουλευτές είχαν γίνει υπουργοί τα προβλήματα θα ήταν λιγότερα.

Αναφερόμενος στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε πως θα έπρεπε να υπάρχει ο μεγαλύτερος δυνατός κοινωνικός έλεγχος στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του δημοσίου, αλλά τάχθηκε σαφώς υπέρ των καθολικών αποκρατικοποιήσεων και της λειτουργίας των επιχειρήσεων με ιδωτικο-οικονομικά κριτήρια. «Ιδιωτικοποιήσεις παντού», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερωτήσεις σχετικά με τις αποδοκιμασίες που έχει δεχτεί σε δημόσιες εμφανίσεις του, δήλωσε ότι θα υπεραμυνθεί του δικαιώματός του να κυκλοφορεί ελεύθερα και επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΝ λέγοντας «ο κ. Τσίπρας είναι της πλάκας». Ειδικότερα, ανέφερε ότι άλλες δύο φορές αντιμετώπισε προσπάθειες περιορισμού του δικαιώματός του να κυκλοφορεί, τη μια το 1962 και τη δεύτερη επί χούντας. Τότε πρόσθεσε, αυτοί «είχαν παρακρατικούς μηχανισμούς και τανκς, ενώ ο κ. Τσίπρας είναι της πλάκας».

Ο κ. Πάγκαλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με τα αυτοδιοικητικά του στελέχη βρίσκεται πίσω από τις κινητοποιήσεις στην Κερατέα, τις οποίες χαρακτήρισε «κομπίνα τοπικών συμφερόντων, προκειμένου να συνεχιστεί η καταπάτηση εκτάσεων, η αποψίλωση του δάσους και η οικοπεδοποίησή τους».

Ερωτηθείς σχετικά με την παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη στην Κερατέα και τις δηλώσεις του, τόνισε ότι δεν θα ήθελε να σχολιάσει έναν άνθρωπο ηλικίας 86 ετών. Ο Μίκης, είπε, ανήκει στην πολιτιστική ιστορία του τόπου και θα πρέπει να επεμβαίνει σε πολιτικά θέματα, όπως αυτό της Κερατέας, για το οποίο δεν έχει ενημερωθεί.

« Η υποτίμηση του αντιπάλου δεν ωφέλησε ποτέ κανέναν.Όσον αφορά στην κυβέρνηση συμβαίνει ό,τι και στη ζωή: το τέλος κρύβει πάντα δυσκολίες», σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. Κ. Αϊβαλιώτης για τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου σχετικά με την εικόνα της κυβέρνησης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή