Επίσημη επίσκεψη Δ. Δρούτσα στο Κάιρο

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011 13:09
A- A A+

Επίσημη επίσκεψη στο Κάιρο πραγματοποιεί σήμερα Δευτέρα 11/4, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας κατά την οποία θα έχει επαφές με την πολιτική ηγεσία της Αιγύπτου και το γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα. Τον υπουργό συνοδεύει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Ιωάννης Αλέξιος Ζέπος.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά τη συνάντησή του με τον Αιγύπτιο πρωθυπουργό, Ισάμ Σάραφ, ο κ. Δρούτσας θα συζητήσει θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων των δύο χωρών, καθώς επίσης σχετικά με το νέο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται στη χώρα μετά την παραίτηση Μουμπάρακ. Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθούν ακόμη οι εξελίξεις στη Λιβύη.

Επίσημη επίσκεψη στο Κάιρο πραγματοποιεί σήμερα Δευτέρα 11/4, ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Δρούτσας, ο οποίος αργότερα θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Νάμπιλ Ελ Αράμπι, θα επιβεβαιώσει κατά τις συναντήσεις αυτές τα κοινά συμφέροντα των δύο κρατών, αλλά και την κοινή οπτική γωνία με την οποία παρακολουθούν τις εξελίξεις οι δύο χώρες, που βασίζεται στη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή, αλλά και τον σεβασμό διεθνούς δικαίου και διεθνών συνθηκών.

Ειδικά για το θέμα της Λιβύης, σημειώνεται ότι οι συναντήσεις του κ. Δρούτσα με την πολιτική ηγεσία της Αιγύπτου, αλλά και αργότερα το μεσημέρι με τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, γίνονται σε μία καίρια στιγμή, καθώς στις 14 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο Διεθνής Διάσκεψη για το θέμα της Λιβύης, παρουσία του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, της επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κάθριν Άστον, του γενικού γραμματέα της Ισλαμικής Διάσκεψης Εκλεμεντίν Ιχσάνογλου και του προέδρου της Αφρικανικής Ένωσης Ζαν Πινγκ, καθώς και εκπροσώπων από τους αντικαθεστωτικούς Λιβύους.

Το απόγευμα ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συναντηση με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β΄ και τον πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας Καΐρου Χρήστο Καβαλή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή