Συνεχίζεται η διαδικασία για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας στη χώρα μας

Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2002 07:21
A- A A+

Οι εξελίξεις στο θέμα της τρομοκρατίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

«Δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα. Η όλη διαδικασία θα κινηθεί με βάση στοιχεία, χωρίς να εκτίθενται άνθρωποι, με σεβασμό στους δημοκρατικούς κανόνες και στα θεμελιώδη δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών», τόνισε αμέσως μετά ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σάββας Ξηρός στην ανακριτική του απολογία αναφέρει, ότι στους κόλπους της «17 Νοέμβρη», δρούσε παλαιότερα μία γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας όμως δεν γνωρίζει, ενώ ανέφερε ότι είχαν ακουστεί και άλλα ονόματα ιδρυτικών στελεχών της οργάνωσης, τα οποία δεν θυμάται.

Ο Σάββας Ξηρός υποστήριξε επίσης ότι, ο νεαρός Γεωργιάδης που βρίσκεται προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό, δεν συμμετείχε στη ληστεία για την οποία κατηγορείται και ότι δεν ήταν ο ενοικιαστής του διαμερίσματος στην οδό Δαμάρεως.

Χθες, ολοκληρώθηκε η κατάθεση στον ειδικό εφέτη ανακριτή, του αρχιφύλακα Ιωάννη Παπαφώτη, που είχε τραυματιστεί στη συμπλοκή στα Σεπόλια, ενώ ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Παπαδημητρίου, ζήτησε να γίνει κατ' αντιπαράσταση εξέταση, ώστε να θυμηθεί τα πρόσωπα που τον πυροβόλησαν το 1992.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή