Συγκρότηση αντιμνημονιακού μετώπου ζητεί ο Αλ. Τσίπρας

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011 22:36

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ένα σχέδιο ευρύτατης ενότητας με κορμό τις δυνάμεις της αριστεράς, που θα δημιουργήσει ένα συνασπισμό εξουσίας απέναντι στις δυνάμεις του μνημονίου (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Την ανάγκη συγκρότησης ενός αντιμνημονιακού πολιτικού και κοινωνικού μετώπου υπογράμμισε σε ομιλία του στα Χανιά ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ένα σχέδιο ευρύτατης ενότητας με κορμό τις δυνάμεις της αριστεράς, που θα δημιουργήσει ένα συνασπισμό εξουσίας απέναντι στις δυνάμεις του μνημονίου.

Α. Τσίπρας: Κα Παπαρήγα ελάτε να κάτσουμε σε ένα τραπέζι

Α. Τσίπρας: Κα Παπαρήγα ελάτε να κάτσουμε σε ένα τραπέζι

«Η κ. Παπαρήγα μας κατηγορεί ότι εμείς αρεσκόμαστε σε αυθόρμητες μικροαστικές αντιδράσεις και όχι σε οργανωμένες. Ας έλθουν να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι, να οργανώσουμε αυτές τις αντιδράσεις και να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στο λαό για να βγούμε από την εφιαλτική προοπτική που υπάρχει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «μια προοπτική υπάρχει: η προοπτική της ανατροπής άμεσα τώρα αυτής της πορείας. Και οι μόνοι οι οποίοι μπορούν να ανατρέψουν αυτή την πορεία της χρεοκοπίας, είμαστε όλοι εμείς. Είναι ο λαός. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

Αναφερόμενος στα δυο μεγάλα κόμματα, επισήμανε ότι «ο δικομματισμός έχει πιάσει πάτο, αλλά τα μεγάλα συμφέροντα πιέζουν για μια συγκυβέρνηση των δυο μεγάλων κομμάτων για να συνεχίσει το μνημόνιο».

Καταλήγοντας, τόνισε πως «κάθε πολιτικό σενάριο πολιτικής σωτηρίας που σχεδιάζουν είναι χειρότερο και πιο αδιέξοδο από το άλλο. Το κεφαλαίο και τα ισχυρά λόμπι των Βρυξελλών και αγοράς έχουν ολοκληρωμένο οικονομικό σχέδιο μεν, το σχέδιο του μνημονίου και της κατεδάφισης, αλλά έχουν μια πολύ μεγάλη αδυναμία: Δεν έχουν βιώσιμο πολιτικό σχέδιο για να κάνουν αυτή τη δουλειά. Αυτό το αδύναμο σημείο τους η αριστερά οφείλει να το αξιοποιήσει και να το εκμεταλλευτεί, αναδεικνύοντας παράλληλα με τους κοινωνικούς αγώνες και μέσα από τους κοινωνικούς αγώνες το εναλλακτικό κοινωνικό και πολιτικό σχέδιο. Την αναγκαιότητα δηλαδή να απαλλαγούμε από το μνημόνιο».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή