Μπαν Κι Μούν: «Οχι άλλη αιματοχυσία στην Ακτή Ελεφαντοστού»

Τρίτη, 12 Απριλίου 2011 07:51

Ο επικεφαλής του ΟΗΕ Μπαν Κι Μούν, υπογράμμισε στον πρόεδρο Ουατάρα πως «πρέπει να αποφευχθεί κάθε νέα αιματοχυσία, τώρα που ο Γκμπάγκμπο βρίσκεται στα χέρια των προεδρικών δυνάμεων», αλλά και «την ανάγκη να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν αντίποινα εναντίον των υποστηρικτών του Γκμπάγκμπο».

A- A A+

Να αποφύγει μία νέα «αιματοχυσία» και τα αντίποινα κατά των υποστηρικτών του απερχόμενου προέδρου, Λοράν Γκμπάγκμπο, ο οποίος συνελήφθη χθες Δευτέρα, ζήτησε από τον πρόεδρο της Ακτής Ελεφαντοστού, Αλασάνε Ουατάρα, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μούν.

Ο Μπαν Κι Μούν χαιρέτισε την έκκληση του Ουατάρα για τον σχηματισμό επιτροπής φιλίας και συμφιλίωσης που θα ερευνήσει τις κατηγορίες για σφαγές και άλλα εγκλήματα που διέπραξαν και οι δύο πλευρές, επισήμανε ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών, Μάρτιν Νεζίρκι.

Ο επικεφαλής του ΟΗΕ υπογράμμισε ακόμα στον πρόεδρο Ουατάρα πως "πρέπει να αποφευχθεί κάθε νέα αιματοχυσία, τώρα που ο Γκμπάγκμπο βρίσκεται στα χέρια των προεδρικών δυνάμεων", αλλά και "την ανάγκη να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν αντίποινα εναντίον των υποστηρικτών του Γκμπάγκμπο", πρόσθεσε ο ίδιος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή