«Δεν υπάρχει θέμα νέων μέτρων»

Τρίτη, 12 Απριλίου 2011 14:46
UPD:16:22

«Δεν μιλάμε για οριζόντιες περικοπές μισθών, δεν αφήνουμε τίποτα

A- A A+

Δεν υπάρχει θέμα νέων μέτρων υποστήριξε εκ νέου σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, σημειώνοντας πως όσο υλοποιούνται οι στόχοι και δυναμώνει η χώρα, τόσο θα περιορίζεται η επίδραση των αστάθμητων παραγόντων που, όπως είπε, πάντα θα υπάρχουν.

«Δεν μιλάμε για οριζόντιες περικοπές μισθών, δεν μιλάμε για οριζόντιες αποφάσεις που θα πλήξουν το εισόδημα των πολιτών, αντίθετα κάνουμε αυτά που έπρεπε να γίνουν εδώ και δεκαετίες και είναι πράγματα που είναι και στους προγραμματικούς μας στόχους», υπογράμμισε ο κ. Πεταλωτής.

Γ.Γ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - Γ.Γ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Briefing Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή

Briefing Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή.

Ακόμα και σε αυτό το «δαιμονοποιημένο» μνημόνιο, πρόσθεσε, υπάρχει μια δρομολογημένη και κοστολογημένη πορεία, ότι η ύφεση είναι αυτή που αναμενόταν και ότι με την τήρηση των στόχων στο β’ εξάμηνο του 2011 θα αρχίσουμε να έχουμε μια θετική πορεία ως χώρα, που σημαίνει ότι μέσα στο 2012 θα μπορούμε να μιλάμε για ανάκαμψη, μείωση ανεργίας, αύξηση θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Πεταλωτή, η κυβέρνηση τηρεί απαρέγκλιτα τους στόχους της και «ο μεγάλος δανειακός στόχος είναι να βγούμε στις αγορές ώστε να μπορέσουμε να ασκήσουμε και το προγραμματικό μας έργο πολύ καλύτερα». «Δεν ήρθαμε να μείνουμε σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο στόχων και να βάλουμε μπροστά μια πορεία με αυτόματο πιλότο, γιατί έτσι δεν θα πηγαίναμε ποτέ μπροστά, αλλά αντίθετα -τόνισε- παίρνουμε πρωτοβουλίες όπως αυτή για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής που εντάσσεται σε έναν ευρύτερο εθνικό σχεδιασμό και βάζει την προοπτική της χώρας πιο μπροστά. Γι’ αυτό ζητήσαμε και μια μεγαλύτερη εθνική συναίνεση από αυτή που παρέχεται σήμερα, αν παρέχεται, από τις πολιτικές δυνάμεις».

«Εχουμε μπροστά μας ακόμη έναν δύσκολο δρόμο, πολλές φόρες δύσβατο, αλλά η προσπάθειά μας συνεχίζεται και συνεχίζουμε να είμαστε σε πλήρη εγρήγορση», εκτίμησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να σημειώσει στη συνέχεια ότι η κυβέρνηση έχει στόχους γιατί έχει το πολιτικό σθένος και την ισχυρή βούληση να αποτυπώνει και να λέει την αλήθεια στους πολίτες και τους εταίρους μας.

«Δεν αφήνουμε τίποτα "για αργότερα", όπως ήταν το αγαπημένο σλόγκαν της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ που εν πολλοίς ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση της χώρας μας», παρατήρησε χαρακτηριστικά και κλείνοντας δήλωσε ότι η κυβέρνηση «μέσα από το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής οριοθετεί τα δημοσιονομικά θέματα, την ανάπτυξη αλλά και την κοινωνική συνοχή «ώστε συντεταγμένα και με κοινωνική δικαιοσύνη να δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί σε ένα ομολογουμένως δύσκολο τοπίο».

ΣΥΡΙΖΑ: «Μισθολόγιο - ποινολόγιο» για μείωση αποδοχών

«Η κυβέρνηση, αφού μετά την υπογραφή του μνημονίου μείωσε μέσα στο τελευταίο 11μηνο κατά 30-40% τους μισθούς των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, έρχεται τώρα με το νέο πακέτο μέτρων για το 2012-2015 και την επιβολή σ’ αυτούς ενός «ενιαίου μισθολογίου - ποινολογίου» να μειώσει εκ νέου τις αποδοχές τους», παρατήρησε ο εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Στρατούλης.

Την κατηγόρησε ακόμη ότι στόχος της είναι «η φτωχοποίηση των εργαζομένων με την εξίσωση προς τα κάτω των μισθών τους στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα».

«Με τις μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα αυξάνει τα κέρδη των καπιταλιστών, ενώ με τις αντίστοιχες μειώσεις στους εργαζομένους στις ΔΕΚΟ τις κάνει πιο ελκυστικές προς εκποίηση στα ιδιωτικά συμφέροντα», συμπλήρωσε ο κ. Στρατούλης.

«Οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές στους μισθούς ακούγεται από τους εργαζόμενους ως κινέζικο ανέκδοτο», κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή