Λευκορωσία: Συλλήψεις για την αιματηρή επίθεση στο μετρό του Μινσκ

Τρίτη, 12 Απριλίου 2011 14:48
UPD:17:11

«Πολλά» άτομα συνελήφθησαν σήμερα στη Λευκορωσία μετά την χθεσινή επίθεση η οποία στοίχισε τη ζωή 12 ανθρώπων και τραυμάτισε άλλους εκατό στο μετρό του Μινσκ, ανακοίνωσε η γενική εισαγγελία.

A- A A+

«Πολλά» άτομα συνελήφθησαν σήμερα στη Λευκορωσία μετά την χθεσινή επίθεση η οποία στοίχισε τη ζωή 12 ανθρώπων και τραυμάτισε άλλους εκατό στο μετρό του Μινσκ, ανακοίνωσε ο Αντρέι Σβεντ της γενικής εισαγγελίας.

«Πολλοί άνθρωποι συνελήφθησαν στο πλαίσιο (των ερευνών για) την επίθεση στο Μινσκ», δήλωσε ο Σβεντ, τον οποίο επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο BelTA. Ο Σβεντ δεν διευκρίνισε τον ακριβή αριθμό των συλλήψεων.

Το στέλεχος της εισαγγελίας πρόσθεσε ότι συγκεντρώνονται και αξιολογούνται στοιχεία για τα πρόσωπα αυτά και θα δοθούν στην δημοσιότητα κάποια εξ αυτών αργότερα. «Δεν μιλάμε για επίθεση αυτοκτονίας. Το πιο πιθανό είναι ότι ο μηχανισμός ενεργοποιήθηκε με τηλεχειριστήριο», είπε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος της χώρας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, χαρακτήρισε την επίθεση απόπειρα αποσταθεροποίησης της χώρας και τη συνέδεσε με εκείνη που σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2008, όταν αυτοσχέδιος μηχανισμός εξερράγη σε υπαίθρια συναυλία, την οποία παρακολουθούσε και ο ίδιος ο πρόεδρος τραυματίζοντας 50 ανθρώπους. Οι δράστες της επίθεσης δεν εντοπίστηκαν ποτέ. «Αυτοί είναι ίσως κρίκοι της ίδιας αλυσίδας», σχολίασε ο Λουκασένκο.

«Πρέπει να μάθουμε ποιος βγήκε κερδισμένος υπονομεύοντας την ειρήνη και τη σταθερότητα στη χώρα, ποιός βρίσκεται πίσω από αυτό», πρόσθεσε ο ίδιος αναφερόμενος στη χθεσινή επίθεση.

Χθες ο πρόεδρος είχε πει ότι η επίθεση μπορεί να οργανώθηκε από το εξωτερικό. «Δεν αποκλείω ότι αυτό το 'δώρο' έρχεται από το εξωτερικό αλλά πρέπει επίσης να κοιτάξουμε και στο εσωτερικό», ανέφερε ο κ. Λουκασένκο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή