Μ. Αντωνόπουλος: Δεν άλλαξε τίποτα από ό,τι συνέβαινε στη Φουκουσίμα

Τρίτη, 12 Απριλίου 2011 16:20
A- A A+

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Καθηγητής Πυρηνικής Τεχνολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Αντωνόπουλος, σχετικά με το γεγονός ότι οι ιαπωνικές αρχές ανέβασαν το επίπεδο σοβαρότητας της πυρηνικής κρίσης στο σταθμό της Φουκουσίμα στο ανώτατο επίπεδο της σχετικής κλίμακας http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1954818 .

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΑΝΤ1 97,2 ο κ. Αντωνόπουλος εξήγησε πως όταν οι ιαπωνικές αρχές έλεγαν ότι η κρίση «είναι κλίμακας 5 εννοούσαν το ατύχημα σε καθέναν από τους τρεις αντιδραστήρες. Τώρα όταν τους βάζουν και τους τρεις μαζί, και θεωρούν τις ποσότητες ραδιενέργειας οι οποίες διαφεύγουν στο περιβάλλον ανεβαίνει στην κλίμακα 7 αλλά δεν άλλαξε τίποτα από ό,τι συνέβαινε χθες, μέχρι σήμερα που κάνανε αυτή την ανακοίνωση».

Σε ό,τι αφορά τη συσχέτιση που γίνεται με το Τσέρνομπιλ, ο καθηγητής σημείωσε ότι η διαρροή ραδιενέργειας δεν είναι φοβερή, αλλά επισήμανε πως «εκείνο που είναι ανησυχητικό είναι ότι έχουμε 3 κατεστραμμένους αντιδραστήρες όχι έναν».

«Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να αντιμετωπίσουν την κατάσταση σε τρεις αντιδραστήρες και σε 4 δεξαμενές αναλωμένου καυσίμου. Αυτή είναι μια ποιοτική διαφορά. Αλλιώς σε καθέναν από τους τρεις η κλίμακα είναι εξαιρετικά μικρότερη», πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή