Αντ. Σαμαράς: Επιβλαβής ακόμη και η συζήτηση περί αναδιάρθρωσης

Τρίτη, 12 Απριλίου 2011 18:22
UPD:18:58
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

A- A A+

Και μόνο η κουβέντα για αναδιάρθρωση είναι επιβλαβής, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντ. Σαμαράς, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι είναι λάθος ακόμη και να συζητάμε για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σε σύντομη συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους λίγο μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε ότι στο πλαίσιο της συζήτησης δεν έγινε καμία αναφορά σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Όπως ανέφερε εξάλλου σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΝΔ, υπάρχει διέξοδος και λύση, αλλά αυτό προϋποθέτει αλλαγή πολιτικής, από την πλευρά της Ελλάδας, με περισσότερη ανάπτυξη και υπευθυνότητα. «Η αλλαγή πολιτικής, θα πρέπει να το καταλάβει η κυβέρνηση, δεν σημαίνει ήττα. Ήττα είναι να επιμένεις στο ίδιο λάθος», επισήμανε, ενώ κάλεσε την Ευρώπη να δείξει περισσότερο ρεαλισμό και αλληλεγγύη σε χώρες, όπως η Ελλάδα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε και το μεταναστευτικό. Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την ικανοποίησή του από την τοποθέτηση του κ. Ρόμπεϊ για το ζήτημα, ενώ ζήτησε από την ΕΕ να καταλάβει ότι η Ελλάδα, ως σύνορό της, θα αντιμετωπίσει πιθανότατα τεράστια προβλήματα λόγω της σημερινής εκρηκτικής, όπως είπε, κατάστασης στη Β. Αφρική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή