Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011 05:00
UPD:05:37
A- A A+

Τοπικές βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια, που τη νύχτα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές, προβλέπει για σήμερα, Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Η ορατότητα τις πρωϊνές ώρες στη Δυτική Ελλάδα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 Μποφόρ, που από το βράδυ στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία στα ανατολικά ηπειρωτικά τοπικά θα φθάσει τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Τη νύχτα στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 με 7 Μποφόρ. Στα δυτικά από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 6 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος; Το πρωΐ λίγες νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως το βράδυ στα βορειοδυτικά. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 6 και τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Το βράδυ θα αυξηθούν οι νεφώσεις και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες κυρίως στη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά στα νότια 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός. το βράδυ θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και από τις βραδινές ώρες καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι 3 με 4 που από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Βελτιωμένο καιρό στα βορειοδυτικά με τοπικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, προβλέπει για αύριο, Πέμπτη, η ΕΜΥ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά τις πρωϊνές ώρες. Βαθμιαία όμως και από τα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Στο Νότιο Αιγαίο νοτιοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 μα 7 Μποφόρ και βαθμιαία εξασθένηση και το βράδυ θα στραφούν στο Αγαίο σε νότιους. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή