Α1 Μπάσκετ: Καβάλα-Ολυμπιακός 63-92

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011 21:03
A- A A+

Τι και αν κέρδισε ο Ολυμπιακός πολύ εύκολα την Καβάλα (92-63) και έκανε το 24/24; Οι «ερυθρόλευκοι» ετοιμάζονται για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό λαβωμένοι μετά τον τραυματισμό του Νεστέροβιτς.

Το παιχνίδι είχε φανεί από τα πρώτα λεπτά ότι δεν θα κυλούσε ήρεμα. Ο Γιάννης Μπουρούσης στο 7' με το σκορ στο 11-18 κάρφωσε και το ταμπλό θρυμματίστηκε. Το παιχνίδι διεκόπη για να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης του και ξεκίνησε μετά από 35 λεπτά. Οι δυο ομάδες μπήκαν έπειτα μουδιασμένα στο παρκέ με τον Ολυμπιακό ωστόσο να κρατά σε διψήφια επίπεδα τη διαφορά.

Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου έγινε η φάση του αγώνα με πρωταγωνιστή τον Ράσο Νεστέροβιτς. Ο Σλοβένος σέντερ έπεσε στο παρκέ κατά τη διεκδίκηση της μπάλας με τον Γιωγάκη και τραυματίστηκε σοβαρά στον ώμο αποχωρώντας άμεσα από το γήπεδο. Το κενό του καλύφθηκε από τους Γλυνιαδάκη, Έρτσεγκ και Μαυροκεφαλίδη, καθώς ο «Ντούντα» ξεκούρασε τον Μπουρούση σε όλη την διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου για να τον έχει «φρέσκο» στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Οι Πειραιώτες ανέβαζαν συνεχώς το προβάδισμα τους με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να μοιράζει το χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του και εκείνοι να μοιράζονται τις προσπάθειες. Έξι παίκτες των «ερυθρολεύκων» (Μαυροκεφαλίδης, Μπουρούσης, Κέσελ, Έρτσεγκ, Γλυνιαδάκης, Γκόρντον) είχαν διψήφιο αριθμό πόντων με τον Τεόντοσιτς να σταματά στους 9 έχοντας το απόλυτο στις προσπάθειες του (3/3 δίπ., 1/1 τριπ.), ενώ μοίρασε και 7 ασίστ. Για να ανέβει στις 28 ο συνολικός αριθμός των ασίστ βοήθησαν τα μέγιστα οι Σπανούλης και Γκόρντον με 6 ο καθένας.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η διαφορά κυμαίνονταν συνεχώς γύρω από το +30 με τον Αγγελόπουλο να είναι ο μοναδικός από την Καβάλα που πάλευε να μειώσει το σκορ. Το τελικό 63-92 επικύρωσε το 24/24 του Ολυμπιακού τρεις μέρες πριν τη μεγαλύτερη μάχη για το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς.

Τα δεκάλεπτα: 16-28, 31-47, 44-73, 63-92

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις