LEN Trophy: Ισόπαλος με Σαβόνα ο Πανιώνιος στον πρώτο τελικό

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011 21:21
A- A A+

Η αντεπίθεση του Πανιωνίου στο δεύτερο ημίχρονο δεν του έδωσε την νίκη κόντρα στην Σαβόνα, όμως το 9-9 της Νέας Σμύρνης στον πρώτο τελικό του LEN Trophy διατηρεί ζωντανή την ελπίδα εν όψει της ρεβάνς στις 27 Απριλίου στην Ιταλία.

Οι κυανέρυθροι είχαν τις ευκαιρίες τους και σίγουρα οι Ιταλοί δεν είναι από τα μεγαθήρια. Υπολογίσιμη ομάδα μεν, αλλά όχι σύλλογος που θα κάνει τη ζημιά δε. Και οι παίκτες του Μάκη Βολτυράκη έδειξαν ότι το... είχαν! Και δεν θα μπορούσαν να απογοητεύσουν τον κόσμο που γέμισε ασφυκτικά το κολυμβητήριο για να τους υποστηρίξει. Όμως το άγχος υπερίσχυσε, με αποτέλεσμα οι επιθέσεις, τουλάχιστον στις δύο πρώτες περιόδους, να γίνονται χωρίς οργάνωση. Λίγο τα ποσοστά στον παίκτη παραπάνω να πρόσεχαν και ίσως η ελληνική ομάδα να μην κυνηγούσε το σκορ από το ξεκίνημα του αγώνα.

Οι Ιταλοί ήθελαν να ελέγξουν το ρυθμό, έβγαιναν συνέχεια σε γρήγορες επιθέσεις χωρίς να το πολυσκεφτούν, ενώ οι παίκτες που έχαναν με αποβολή δεν τους έκαναν και πολύ κακό. Οι καλά κλεισμένοι διάδρομοι και η αδυναμία του Πανιωνίου να αξιοποιήσει την αριθμητική υπεροχή του έδιναν το πάνω χέρι στη Σαβόνα που βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-1 και 5-4 στο ημίχρονο.

Η επανάληψη ήταν πολύ καλύτερη για τους Νεοσμυρνιώτες που κατάφεραν να μαζευτούν στην επίθεση, χωρίς να… φοβούνται τον αντίπαλο και να πηγαίνουν για το γκολ πιο οργανωμένα. Οι της Σαβόνα άλλαξαν τακτική αγωνιζόμενοι σε πιο αργούς ρυθμούς, χωρίς να επηρεαστούν και τόσο. Κατάφεραν μάλιστα να προηγηθούν με 4-6 και 4-7 στις αρχές της τρίτης περιόδου, εκμεταλλευόμενοι άριστα τον παίκτη παραπάνω, σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους.

Σε εκείνο το σημείο χτύπησε το ξυπνητήρι της αφύπνισης για τον Πανιώνιο, με τον Παπαδόγκωνα –ήταν από τους κορυφαίους της ελληνικής ομάδας- και τον Κοκκινάκη να βάζουν καθοριστικά τέρματα, μετατρέποντας το εις βάρος τους 7-4 σε 9-9. Μπορεί βέβαια ο Αντζελίνι να έβαζε «φρένο» κάθε φορά που ο Πανιώνιος πλησίαζε στο τέρμα αυξάνοντας τη μεταξύ τους διαφορά και ο Γαλανίδης να έκανε στο τέλος ένα... αχρείαστο πέναλτι πάνω στον Αϊκάρντι, λόγω απειρίας, οι κυανέρυθροι όμως έδειξαν ότι και από μεγάλα ματς ξέρουν και πώς να διαχειριστούν την κατάσταση όταν η μπάλα «καίει». Και αυτό θα επιδιώξουν να κάνουν σε δύο εβδομάδες στην Ιταλία, στον κρίσιμο δεύτερο τελικό.

Ο Πανιώνιος είχε 6/15 στον παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι και δύο γκολ από την περιφέρεια. Η Σαβόνα είχε 4/8 στον παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι, δύο γκολ από θέση φουνταριστού, ένα από την περιφέρεια και ένα στην κόντρα.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 3-3, 1-2, 4-2

Πανιώνιος (Μάκης Βολτυράκης): Θωμάκος 1, Μιράλης 2, Μπεριστιάνος 1, Μάζης 1, Παπαδόγκωνας 2, Κοκκινάκης 2.

Σαβόνα (Κλαούντιο Μιστράντζελο): Αντζελίνι 3, Γιάνοβιτς 3, Αϊκάρντι 1, Ασταρίτα 1, Λαπένα 1.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις