Την Παρασκευή οι άξονες του εθνικού σχεδίου για την οικονομία

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 17:28

«Το στρατηγικό αυτό σχέδιο οφείλουμε όλοι να το αντιμετωπίσουμε με αξιοπιστία, συνέπεια και σοβαρότητα που απαιτεί η εμβέλεια και η σημασία του, μακριά από ευκαιριακές λογικές μηδενισμού και ανέξοδης κριτικής», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής.

A- A A+

Για στρατηγικό πρόγραμμα για την οικονομία, την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, που θέτει τους πυλώνες για την κυβερνητική δραστηριότητα, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στο εθνικό σχέδιο για την οικονομία, τους άξονες του οποίου θα παρουσιάσει την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός.

Ειδικότερα, ο κ. Πεταλωτής επισήμανε ότι το εθνικό στρατηγικό πρόγραμμα υπερβαίνει κατά πολύ τις απαιτήσεις μιας απλής οικονομικής εξυγίανσης, ενώ τόνισε πως πρόκειται για πρόγραμμα που θέτει στόχους υλοποιήσιμους και ρεαλιστικούς, αλλά και χρονοδιαγράμματα και μηχανισμούς που θα εξασφαλίζουν την εκτέλεσή τους.

Γ.Γ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - Γ.Γ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Briefing Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή

Briefing Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή.

«Το στρατηγικό αυτό σχέδιο οφείλουμε όλοι να το αντιμετωπίσουμε με αξιοπιστία, συνέπεια και σοβαρότητα που απαιτεί η εμβέλεια και η σημασία του, μακριά από ευκαιριακές λογικές μηδενισμού και ανέξοδης κριτικής», τόνισε.

Σημείωσε ακόμη πως με το εθνικό σχέδιο που θα παρουσιαστεί αύριο αλλά και μέσα από τη δράση της, η κυβέρνηση θα δείξει ότι έχει πρόγραμμα για να βγούμε από την κρίση.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, όσο πιο αιτιολογημένοι και μακροπρόθεσμοι είναι οι στόχοι που η κυβέρνηση βάζει και τηρεί, όπως κάνει με το εθνικό σχέδιο, «τόσο αποκλείει τη συζήτηση άλλων σεναρίων».

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση φοβάται διαφοροποίηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο, απάντησε πως οι βουλευτές στηρίζουν το κυβερνητικό έργο, μέσα και από την ευρεία συζήτηση στα κοινοβουλευτικά όργανα και επεσήμανε ότι στον εθνικό σχεδιασμό περικλείονται όλες οι αγωνίες που έχουν εκφραστεί κατά διαστήματα, οι προτάσεις και οι θέσεις των βουλευτών που έχουν διαμορφωθεί μέσα από μια δύσκολη πορεία.

«Είναι δικαιολογημένο να υπάρχει και αμφιβολία και αμφισβήτηση για το πού πάμε και να εκφράζεται αγωνία», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι η ΚΟ του κόμματος συνεδριάζει αύριο ώστε να εκφραστούν και οι βουλευτές.

Απέρριψε επίσης τα περί διλήμματος για εκλογές από τον Πρωθυπουργό, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, σημειώνοντας πως «δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και ό,τι κυκλοφορεί ως δίλημμα είναι ψευδεπίγραφο».

«Αυτό που θέτει ο πρωθυπουργός είναι το σχέδιο να πάει η χώρα μπροστά και είμαστε κατώτεροι των περιστάσεων όσοι προσπαθούμε να δούμε το σχέδιο σαν μια ευκαιρία ανέξοδης πολιτικής αντιπαράθεσης ή ως μια ευκαιρία δημιουργίας υποτιθέμενων συγκρούσεων μέσα στο ΠΑΣΟΚ», πρόσθεσε.

Σχετικά με τον προβληματισμό που εξέφρασε η υπουργός Παιδείας για την περικοπή 300 εκατ. ευρώ επιπλέον από τον προϋπολογισμό του υπουργείου, ο κ. Πεταλωτής είπε, μεταξύ άλλων, ότι το να μιλάμε μεμονωμένα και με κάποιες φημολογίες δεν αρκεί και αδικούμε τη συνολικότερη προσπάθεια.

Προτεινόμενα για εσάς