Υπέρ της έναρξης διαπραγματεύσεων ΠΓΔΜ - ΕΕ πριν τη λύση του Σκοπιανού η Ουγγαρία

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 18:23
A- A A+

Υπέρ της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ το συντομότερο δυνατόν και σε κάθε περίπτωση πριν την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας τάχθηκε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, που έχει ασκεί την προεδρία της ΕΕ το τρέχον εξάμηνο.

Ερωτηθείς σχετικά κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου της εξάμηνης ουγγρικής προεδρίας της ΕΕ σήμερα στις Βρυξέλλες, ο κ. Όρμπαν τόνισε ότι «σωστή στρατηγική» είναι να αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ και στη συνέχεια να υπάρξει λύση «με το συγκεκριμένο κράτος μέλος» (σ.σ. Ελλάδα).

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Ο Β. Ορμπαν για την ΠΓΔΜ

Ο Β. Ορμπαν για την ΠΓΔΜ

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, αφού αναγνώρισε ότι το θέμα της έναρξης διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ είναι από τα πιο δύσκολα της προεδρίας, χαρακτήρισε το θέμα της ονομασίας ως «αδιανόητο παραλογισμό τον 21ο αιώνα». Πρόσθεσε πως το να αναμένουμε την επίλυση της πολιτικής διένεξης γύρω από το όνομα για να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ είναι «λανθασμένη και ατυχής στρατηγική».

Ανέφερε ακόμη ότι ως προεδρεύων του Συμβουλίου, καλείται να σκέφτεται κάθε φορά, ανάλογα με το ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται, το πώς θα αναφέρεται στη συγκεκριμένη χώρα, δηλαδή αν θα μιλάει για τη «Μακεδονία» ή για την «ΠΓΔΜ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή