Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011 05:00
UPD:05:19
A- A A+

Πιθανόν τοπικές βροχές από το απόγευμα στα δυτικά προβλέπει για σήμερα, Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά στη Μακεδονία θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν σποραδικές βροχές κυρίως στη Δυτική Μακεδονία. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -1 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις αρχικά αυξημένες στα βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Από το απόγευμα είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη νύχτα στη Δυτική Πελοπόννησο. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η ελαχίστη θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν αρχικά στη Θεσσαλία και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ και στα νότια τις πρωϊνές ώρες δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα αραιή συννεφιά. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός. Το μεσημέρι στα βόρεια και το βράδυ στα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών στα βόρεια. Βελτίωση από το απόγευμα. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ που γρήγορα θα εξασθενήσουν στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί μέχρι 4 Μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς.

Αττική

Λίγες νεφώσεις παροδικά το μεσημέρι και το απόγευμα αυξημένες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις που αργά το απόγευμα θα αυξηθούν. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς. Θερμοκρασία: Από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, πλην της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, και χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά, προβλέπει για αύριο, Σάββατο, η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν μερικώς τη μεταφορά σκόνης κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα πελάγη 7 και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο από το μεσημέρι 8 Μποφόρ. Από τη νύχτα στα δυτικά και βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Βόρειο Αιγαίο 7 με 8 Μποφόρ. Μικρή πτώση στα βόρεια θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Κυριακή 17 Απριλίου

Νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα, τα οποία στη Θεσσαλία και το Βόρειο Αιγαίο, πιθανώς να είναι ισχυρά, θα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 8 Μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 5 με 7 Μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ στο Αιγαίο, 7 και τοπικά 8 Μποφόρ. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στα ανατολικά.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή